Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?

Leider können wir keine passenden Produkte zu ihrer Auswahl finden.

Bolgheri: De Juweel van Toscane

Bolgheri is een prestigieuze wijnstreek gelegen aan de Toscaanse kust in Italië. Het staat bekend om zijn buitengewone wijnen, die wereldwijd erkenning en bewondering hebben verworven. Bolgheri is vooral vermaard om zijn rode wijnen, die behoren tot de top van de Italiaanse wijnproductie.

Kenmerken van Bolgheri

Bolgheri wijnen worden gekenmerkt door hun diepe kleur, complexe aroma's en elegantie. De rode wijnen worden voornamelijk gemaakt van Bordeaux-druivenrassen zoals Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc, die gedijen in het warme mediterrane klimaat van de streek. Deze druivensoorten zorgen voor wijnen met een opmerkelijke structuur, intens fruitige aroma's, goed geïntegreerde tannines en een indrukwekkende lengte.

De bodem van Bolgheri bestaat voornamelijk uit kalksteen en klei, wat gunstig is voor de wortelgroei van de druivenstokken. Bovendien draagt de invloed van de nabijgelegen Tyrreense Zee bij aan de unieke microklimatologische omstandigheden, die bijdragen aan de complexiteit en elegantie van de wijnen.

Genieten van Bolgheri

Bolgheri wijnen staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en kunnen jarenlang rijpen. Ze worden gekenmerkt door hun balans, verfijning en veelzijdigheid. Ze gaan perfect samen met gegrild vlees, wildgerechten, rijke pastagerechten en gerijpte kazen. Bolgheri wijnen worden vaak beschouwd als echte "meditatiewijnen" vanwege hun diepte en complexiteit.

Bolgheri en de Opkomst van de Super Tuscans

Bolgheri, gelegen aan de Toscaanse kust, is bekend om zijn innovatieve benadering van wijnproductie. Hier zijn de beroemde Super Tuscans ontstaan, hoogwaardige wijnen die traditionele regels doorbreken. In de jaren '70 en '80 begonnen wijnmakers in Bolgheri te experimenteren met niet-inheemse druivensoorten, wat heeft geleid tot wijnen met volheid, kracht en complexiteit. Sassicaia en Ornellaia zijn enkele bekende Super Tuscans uit Bolgheri. Deze wijnen hebben de regio op de kaart gezet en worden geprezen om hun concentratie, rijke aroma's en harmonieuze smaken. Bolgheri is een toonaangevend wijngebied dat wereldwijd erkenning heeft gekregen.

Ontdek de prachtige wijnen uit Bolgheri en laat je betoveren door de ongeëvenaarde expressie van terroir en vakmanschap die deze regio te bieden heeft.

filters
Zurück zum Anfang