Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?

Leider können wir keine passenden Produkte zu ihrer Auswahl finden.

Chianti: het symbool van Toscane

Chianti is een bekende en geliefde rode wijn uit de regio Toscane in Italië. Met zijn karakteristieke smaakprofiel en levendige persoonlijkheid is Chianti een ware vertegenwoordiger van de Toscaanse wijncultuur. Gemaakt van de Sangiovese-druif en soms aangevuld met andere lokale variëteiten, biedt Chianti een harmonieuze combinatie van fruitige aroma's, levendige zuurgraad en zachte tannines.

Kenmerken van Chianti

Chianti heeft een heldere robijnrode kleur en een verleidelijk bouquet van rood fruit, zoals kersen en bessen, met hints van viooltjes en kruiden. In de mond presenteert Chianti zich levendig en fris, met een evenwichtige zuurgraad die de smaken van het fruit versterkt. De aanwezige tannines zijn over het algemeen soepel en goed geïntegreerd.

Chianti wordt gekenmerkt door zijn verschillende productieniveaus. De basis-Chianti wordt meestal jong gedronken en biedt een toegankelijke en fruitgedreven stijl. Chianti Classico is afkomstig uit het hart van het Chianti-gebied en heeft een intensere concentratie en structuur. Chianti Riserva ondergaat een langere rijping en ontwikkelt daardoor complexere aroma's en een zachtere textuur.

Genieten van Chianti

Chianti is een veelzijdige wijn die uitstekend past bij tal van gerechten. Het is een heerlijke begeleider van Italiaanse klassiekers zoals pasta's, pizza's, antipasti en gegrild vlees. De frisse zuurgraad van Chianti helpt ook om vettige gerechten in evenwicht te brengen. Het is aan te raden om Chianti licht gekoeld te serveren, rond de 16-18°C, om de fruitige en levendige kenmerken van de wijn te benadrukken.

Met zijn rijke traditie, prachtige landschappen en kenmerkende smaken is Chianti een wijnschat die het erfgoed van Toscane belichaamt en elke wijnliefhebber weet te bekoren.

filters
Zurück zum Anfang