Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?

Vino Nobile di Montepulciano wijn

1 Artikel

Ergebnisse pro Seite
Aufsteigend sortieren
  • Vino Nobile di Montepulciano 2018 DOCG, Azienda Agricola Dei
  • Vino Nobile di Montepulciano 2018 DOCG, Azienda Agricola Dei
  Vino Nobile di Montepulciano 2018 DOCG, Azienda Agricola Dei
  Nicht lieferbar
  0,75L - Italien - Toskana

  Schöner Sangiovese aus der Toskana von der renommierten Azienda Agricola Dei. So sollte der Sangiovese sein!

  Dieser 2018er ist der würdige Nachfolger des 2015er (Wein des Jahres von Proefschrift und Perswijn), 2016er und 2017er (ebenfalls Wein des Jahres von Proefschrift)! 

  Regulärer Preis 22,50(*) Sonderpreis 20,95(*) 27.93 pro Liter

1 Artikel

Ergebnisse pro Seite
Aufsteigend sortieren

Vino Nobile di Montepulciano: de edele wijn van Montepulciano

Vino Nobile di Montepulciano is een elegante en verfijnde rode wijn die afkomstig is uit de prachtige heuvels rondom het stadje Montepulciano in de regio Toscane, Italië. Deze wijn, gemaakt van de Sangiovese-druif (lokaal bekend als Prugnolo Gentile), staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit, complexiteit en lang bewaarpotentieel.

Kenmerken van Vino Nobile di Montepulciano

Vino Nobile di Montepulciano heeft een diepe robijnrode kleur met paarse reflecties. Het biedt een verleidelijk bouquet van rijp rood fruit, zoals kersen en pruimen, aangevuld met tonen van specerijen, tabak en een vleugje aardse mineraliteit. In de mond is de wijn droog, vol en harmonieus, met zachte tannines en een lange, aanhoudende afdronk.

Wat Vino Nobile di Montepulciano onderscheidt, is de rijping op hout. De wijn wordt verplicht minimaal twee jaar gerijpt, waarvan één jaar in houten vaten. Deze rijping draagt bij aan de complexiteit en structuur van de wijn, waardoor het zijn karakteristieke elegantie en verfijning krijgt.

Genieten van Vino Nobile di Montepulciano

Vino Nobile di Montepulciano is een wijn die het beste tot zijn recht komt bij een temperatuur van ongeveer 18°C. Het is een uitstekende begeleider van gegrild rood vlees, wildgerechten, rijpe kazen en hartige pastagerechten. De wijn kan jong worden gedronken, maar heeft ook een groot bewaarpotentieel. Na enkele jaren flesrijping ontwikkelt Vino Nobile di Montepulciano complexere smaken en een zijdezachte textuur.

Met zijn rijke geschiedenis, unieke karakter en voortreffelijke kwaliteit is Vino Nobile di Montepulciano een wijn die de zintuigen betovert en de ware essentie van Toscane weerspiegelt.

Vino Nobile kopen

De Vino Nobile is de wijn van de aristocraten, notabelen. Het oude stadje Montepulciano, gelegen nabij Siena, was de parel van Italie in de 16e eeuw en de plaats voor de notabelen, artiesten en pauzen. Om een mooiere wijn te maken dan elders in Toscane is in die tijd de basis gelegd voor de Vino Nobile.

De eerste vermelding van opmerkelijke wijnen uit Montepulciano dateert uit de achtste eeuw. Schrijver Francesco Redi prees de wijnen in zijn beroemde gedicht Bacco di Toscana uit 1685. Thomas Jefferson, die misschien wel de meest verfijnde en bereisde smaakpapillen van zijn tijd had, schreef in 1816: "Voorlopig beperk ik mij tot het fysieke gebrek aan een goede Montepulciano..., aangezien dit een zeer favoriete wijn is, en de gewoonte de lichte en hoog gearomatiseerde wijnen tot een levensbehoefte van mij heeft gemaakt".

De Vino Nobile is een blend gemaakt met als basis Prugnolo Gentile, een kloon van de Toscaanse Sangiovese. De Prugnolo Gentile is de basis (minimaal 70%) voor de Vino Nobile. Authentiek werd aan de Prugnolo Gentile de Canaiolo Nero en Mammolo, authentieke locale druivenrassen toegevoegd. De moderne producenten maken de Vino Nobile tegenwoordig ook met Merlot.  

De Vino Nobile was een zeer succesvolle en geliefde wijn bij velen. Begin jaren zestig was de belangstelling voor deze wijn sterk afgenomen. Met subsidie van de Europese Unie wordt in 1966 een start gemaakt met de herplant van de wijngaarden, om zo weer naar een betere kwaliteit te komen. In 1966 krijgt de Vino Nobile de DOC status en in 1980 heeft de Vino Nobile di Montepulciano de DOCG status gekregen.

Kenmerken Vino Nobile wijn:

Het is diep robijnrode wijn met lichte reflecties. De geur is intens maar ook delicaat met heerlijke hints van amandel, kersen en pruimen. De smaak is mooi droog, mooi in balans. De wijn heeft fijne tannines en een mooie lange afdronk. De Vino Nobile rijpt voor minimaal 14 maanden in eiken vaten en mag pas na 2 jaar op de markt worden gebracht. De meeste producenten maken ook een Vino Nobile Riserva. Deze krijgt een rijping van minimaal 30 maanden in eiken vaten.

Wijn/spijs combinatie Vino Nobile di Montepulciano

Perfect bij gebraden (rund)vlees gerechten, lamsvlees, BBQ, en half rijpe, pittige kazen. 

 

Filter
Zurück zum Anfang