Korta Wines

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?

Het wijnhuis Korta Wines is een Chileens wijnhuis dat perfect past in de traditie van ons Nieuwe Wereld-assortiment. Het familiebedijf Korta is klassiek Chileens en biedt hele zuivere wijnen met fruit en veel karakter!

Korta teelde aanvankelijk alleen druiven die aan derden werden verkocht en heeft zich pas relatief recent in het maken van wijn gestort. Dat gebeurde in 1997 nadat de familie Corta-Bucarey het historische Santa Ana de Peteroa domein in de regio Curicó kocht. Hier werden rondom de bodega meer dan 180 ha aan rode druivenrassen aangeplant. Daarnaast plantte Korta nog eens 30 ha aan witte rassen, zowel op de uitlopers van de Andes als in Zapallar aan de kust van Curicó, dat een grote reputatie geniet als bijzonder uniek koel-klimaatgebied.

Col wijnmakers korta wines
Col wijnmakers korta winesCol wijnmakers korta wines

Curicó en Sagrada Familia

Curicó is één van Chili’s meest authentieke wijngebieden gelegen op zo’n 200 km ten zuiden van Santiago. Deze streek met zijn gematigde, mediterrane klimaat met droge, zonnige zomers met temperaturen tot ca. 30°C is ronduit ideaal voor de wijnbouw. ‘s Nachts koelt het in de vallei fors af waardoor de druiven hun zuren behouden. De bodems bevatten vooral leem met een deel vulkanische as. Het hart van de productie van Korta’s rode wijnen is in Sagrada Familia, het warmere deel van Curicó. Daardoor hebben de rode wijnen van Korta een opmerkelijk goede fruit-intensiteit en toch voldoende fraîcheur en structuur.

Col wijnmakers korta winesCol wijnmakers korta wines