2018 | Italien

La Braccesca Vigneto Santa Pia Riserva 2018

Speichern
Een prachtige Vino Nobile uit Montepulciano van Antinori, Parker 91/100 punten, vol, rood fruit, mooi van structuur en goed in balans. Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Herkunft
    Italien
46,00 61.33 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

91/100 punten Robert Parker
Een prachtige Vino Nobile uit Montepulciano, een van de domeinen van Marchese Antinori. Diep robijnrode wijn met een intense geur van rood fruit en vanille. De smaak is vol, fruitig mooi van structuur en goed in balans.
Deze wijn is samengesteld uit 90% Prugnolo Gentile druiven en 10% Merlot.
Het domein - La Braccesca - is in 1990 door Antinori gekocht en ligt in de heuvels 280 tot 300 meter hoogte) enkele kilometers van Montepulciano, in het zuiden van Toscane tegen de grens van Umbrië en het meer van Trasimeno. Het domein is totaal 238 ha. groot, waarvan 175 ha. is aangeplant. De grond is kleiachtig met zand.
De historie van de Vino Nobile wijnen gaat terug tot het jaar 789, uit deze tijd zijn de oudste documenten gevonden van deze prachtige wijn. Ook is bekend dat de Medici uit Florance de Vino Nobile wijnen zeer apprecieerden.
Na de pluk worden de druiven zorgvuldig geselecteerd en zacht geperst. het gistingsproces wordt in gang gezet bij een temperatuur van 27 - 30 Cº, voor een periode van 15 tot 20 dagen. Het verdere rijpingsproces geschiedt gedurende 12 maanden in grote eiken vaten en een klein deel rijpt in kleine barriques. Na deze 12 maanden rijping wordt de wijn geblend en gebotteld waarna zij nog een verdere rijping van 12 maanden ondergaat alvorens zij op de markt komt.
Jahrgang2018
LandItalien
Hersteller/ImporteurVF
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt14 %
ArtikelnummerE102789

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?