2018 | Italien | Barbera d'Asti

Marchesi Incisa della Rocchetta Saint'Emiliano Barbera d'Asti Superiore 2018

Speichern
Volgens de Gambero Rosso een uitmuntende Barbera Superiore aristocratisch, krachtig, intens, vol, complex met hints van rode bessen, kruiden en zoethout. Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Rebsorte
    Barbera
  • Herkunft
    Italien, Barbera d'Asti
31,50 42.00 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

Barbera d' Asti Superiore - 2 rode glaasjes Gambero Rosso
Een wijn van grote klasse en prestige. De kleur is diep robijnrood. de geur is intens, vol, complex met hints van rode bessen, kruiden en zoethout. De smaak is aristocratisch, krachtig en mooi in balans met de geur. De afdronk is lang.
De druiven van deze mooie Barbera d' Asti Superiore komen van de Sant'Emiliano wijngaard en de 60 jaar oude Valbenenta wijngaard. De grondsoort is hoofzakelijk zand.
De druiven worden in september handmatig geplukt. Na de pluk worden de druiven zacht geperst en vindt, gedurende zo'n 30 dagen, onder een gecontroleerde temperatuur, de gisting plaats in stalen vaten. Dagelijks wordt de most voor een korte periode gemengd en wordt er zuurstof toegelaten. De verdere rijping van deze wijn geschiedt, gedurende 24 maanden, in kleine eiken vaten. Vervolgens wordt de wijn gebotteld en vindt nog een verdere rijping plaats op de fles in de kelders van het domein.
Marchesi Incisa della Rocchetta is een van de oudste families, die wijn maken uit Piemonte.
De familie maakt al eeuwen wijnen van de druiven uit het Monferrato gebied, nabij Asti. In de prehistorie maakte dit gebied deel uit van de Adria zee. In de wijngaarden kom je dan ook regelmatig schelpen, of delen daarvan tegen. De grondsoort is klei met zand. Het microklimaat op de heuvels van het Monferrato gebied is perfect om prachtige wijnen te produceren. De zon domineert het het gebied vooral ook in de winter. In de zomer dempt een enigszins frisse bries vanuit de Alpen de temperatuur. De nabijheid van de Alpen zorgt ook voor een relatief groot temperatuurverschil tussen dag en nacht, hetgeen zeer gunstig is voor de kwaliteit en de suikers van de druiven. Wijn/spijs combinatie: Deze Barbera 'd Asti Superiore is een perfecte begeleider van vlees gerechten of bij een kaasplateau.

Jahrgang2018
LandItalien
AnbaugebietBarbera d'Asti
RebsorteBarbera
Hersteller/ImporteurVF
KlassifikationDOCG Barbera d'Asti
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt14,50 % Vol.
EAN8029836000284
ArtikelnummerPIE-1010-R02602-18

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?