2020 | Italien | Barbera d'Asti

Marchesi Incisa della Rocchetta Valmorena Barbera d'Asti 2020

Speichern
Zeer goed beoordeelde Barbera, rijk, elegant, verfijnde structuur, rijp rood fruit, zoethout, kruiden en enige hints van zwarte bessen. Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Rebsorte
    Barbera
  • Herkunft
    Italien, Barbera d'Asti
18,25 24.33 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

Barbera d' Asti - Goed tot zeer goed beoordeling Gambero Rosso
* Jaarlijks Goed/Zeer Goed Beoordeeld Gambero Rosso;* Eén van de oudste Italiaanse Wijnbedrijven, 11e eeuw! - Verbonden met Antinori en Marchesi Incisa - Sassicaia;* Komend uit het hart van de Barbera d'Asti DOC;* Authentiek gemaakt, 100% Barbera druiven;* Oogstjaar 2020, een meer dan uitstekend oogstjaar in Piemonte;* Al jaren geliefd bij vele van onze klanten;

Diep robijnrode wijn, met hints van rijp rood fruit, zoethout, kruiden en enige hints van zwarte bessen. De smaak is rijk, elegant, rond, verfijnde structuur, mooi in balans en een heerlijke lange afdronk.Deze Barbera d' Asti is gemaakt van 100% Barbera druiven. De wijngaarden zijn gelegen in de Monferrato heuvels. De druiven worden eind september geplukt en binnen 2 uur na de pluk geperst. De eerste gisting van de wijn geschiedt in roestvrij stalen vaten, gedurende een periode van 12 dagen. Vervolgens rijpt de wijn verder in stalen vaten, voor een periode van 6 maanden om vervolgens te worden gebotteld. Nadat de wijn is gebotteld blijft deze nog enkele maanden verder rijpen in de kelders van het domein.
Marchesi Incisa della Rocchetta is een van de oudste families, die wijn maken uit Piemonte.
De familie maakt al eeuwen wijnen van de druiven uit het Monferrato gebied, nabij Asti. In de prehistorie maakte dit gebied deel uit van de Adria zee. In de wijngaarden kom je dan ook regelmatig schelpen, of delen daarvan tegen. De grondsoort is klei met zand. Het microklimaat op de heuvels van het Monferrato gebied is perfect om prachtige wijnen te produceren. De zon domineert het het gebied vooral ook in de winter. In de zomer dempt een enigszins frisse bries vanuit de Alpen de temperatuur. De nabijheid van de Alpen zorgt ook voor een relatief groot temperatuurverschil tussen dag en nacht, hetgeen zeer gunstig is voor de kwaliteit en de suikers van de druiven. Wijn/spijs combinatie: Deze Barbera d' Asti is een perfecte begeleider van kipgerechten en kalfsvlees.

Jahrgang2020
LandItalien
AnbaugebietBarbera d'Asti
RebsorteBarbera
Hersteller/ImporteurVF
KlassifikationDOCG Barbera d'Asti
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt14 %
EAN8029836000352
ArtikelnummerPIE-1010-R02604-20

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?