2018 | Italien | Piemont, Barolo

Massolino Barolo 2018

Speichern
Serralunga Barolo met intense, complexe aroma's waarbij rood fruit de boventoon voert, elegant, vol, krachtig en met een heerlijk lang aanhoudende afdronk. Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Geschmack
    Komplex & Kräftig
  • Rebsorte
    Nebbiolo
  • Herkunft
    Italien, Piemont, Barolo
49,95 66.60 pro Liter
/ Price per bottle
Nicht lieferbar
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

Barolo Cru Serralunga
Intens briljant granaatrode Barolo met in de neus: intense, complexe aroma's waarbij rood fruit de boventoon voert in combinatie met mooie florale en kruidige tonen. in de mond is de wijn elegant met het onmiskenbare raffinement van een enkele jaren gerijpte Nebbiolo. De wijn is vol, krachtig en met een prachtige complexiteit, een schitterende weerspiegeling van de bodemgesteldheid van de wijngaard in Serralunga. Een Barolo met een lang verouderingspotentieel.

De Parafada wijngaard, 1,13 ha groot, is gelegen op een hoogte van 330 meter in de gemeente Serralunga d'Alba. De grondsoort is kalkhoudende mergel. De ouderdom van de wijngaard, de prachtige ligging op het zuiden en de tegen de wind beschutte heuvelrug legt de basis voor een Barolo van absolute topkwaliteit.
Deze schitterende Barolo uit het oogstjaar 2018 zal langzaam "op dronk" komen vanaf 2025. Daarna zal de wijn zich nog verder prachtig ontwikkelen. Drink deze prachtige Barolo voor 2036.
Decanteer deze Barolo, of open de fles minimaal 24 uur van te voren. Drink de wijn bij een maximale temperatuur van 18-20° C.

Barolo Serralunga wijn spijs combinatie tip: Het is een elegante begeleider van belangrijke eerste gangen, zoals risotto met Barolo, en rijke en smakelijke tweede gangen, zoals gebraden vlees.

Na enkele jaren rijpen komt zijn aanzienlijke potentieel prachtig tot uiting wanneer hij als meditatiewijn wordt gedronken en dan in combinatie met harde en halfharde kazen.
Jahrgang2018
LandItalien
AnbaugebietBarolo, Piemont
RebsorteNebbiolo
WeinstilKomplex & Kräftig
Hersteller/ImporteurVF
Farbe/ArtRotwein
KlassifikationDOCG Barolo
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt14,50 % Vol.
ArtikelnummerE103267

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?