2019 | Italien

Mesa Buio 2019

Speichern
Authentieke Sardijnse Carignano del Sulcis, complex, krachtig, intens donker rood fruit en heerlijke zachte tannines met tonen van zeewier in de lange afdronk. Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Herkunft
    Italien
15,50 20.67 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Nur noch 19 verfügbar
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

Sardijnse rode wijn Carignano Drie Sterren Italiaanse Sommeliers
Deze robijnrode wijn heeft intense geuren van rijpe rode bessen, mediterrane kruiden, specerijen en balsamico. De wijn is complex en krachtig met tonen van zeewier in de lange afdronk. Gemaakt van 100% authentieke Carignano druiven uit wijngaarden nabij de zee in de Sulcis DOC in het Zuid-Westen van Sardinië. De druiven worden met de hand geplukt en zacht geperst, waarna de fermentatie plaatsvindt in grote stalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur van 26°C. De verdere rijping van de wijn geschiedt eveneens in grote stalen vaten voor een periode van 6 maanden. Perfect bij pasta gerechten met vleessaus of bij een kaasplank met schapen- of geitenkaas.
De Carignano druif is de ikoon van het Sulcis gebied in Sardinië. De meeste van deze wijnstokken hebben hun habitat bij uitstek gevonden in de Sulcis-zone, waar het ras sinds 1977 zijn eigen Denominazione di Origine Controllata (D.O.C.) heeft. Deze variëteit lijkt zich perfect te hebben aangepast aan de nogal extreme bodem- en klimaatomstandigheden van het Sulcis-gebied.
Jahrgang2019
LandItalien
Hersteller/ImporteurVF
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt14 %
EAN8033622330073
ArtikelnummerSAR-1010-R0711

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?