2016 | Italien | Piemont, Barolo

Michele Chiarlo Barolo Cannubi 2016

Speichern
96/100 punten Cru Cannubi Barolo, vol, gelaagd, krachtig, heerlijk klein rijp rood fruit, kersen, bessen, aanwezige tannines, maar fluweelzacht , lange, volle afdronk. Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Geschmack
    Komplex & Kräftig
  • Rebsorte
    Nebbiolo
  • Herkunft
    Italien, Piemont, Barolo
99,50 132.67 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Nur noch 20 verfügbar
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

Barolo Cru Cannubi - 96/100 punten Parker - Uitmuntend Gambero Rosso
Granaatrode wijn met robijnen glinsteringen. Complexe intense geuren van klein rood rijp fruit, kersen, zoethout, johannesbrood, koffiebonen en zoete tabak. In de mond is de wijn zijdezacht, vol, gelaagd, krachtig, heerlijk klein rijp rood fruit, kersen, bessen, duidelijk aanwezige tannines, maar fluweelzacht in de lang aanhoudende volle afdronk.
De druiven van deze Cru Cannubi Barolo komen van de prestigieuze wijngaard gelegen in het stadje Barolo. De wijngaard werd in 1989 door Michele Chiarlo aangekocht. De wijngaard is slechts 1 ha. groot en ligt op een hoogte van 240 meter met een zuidelijke- tot zuidwestelijke expositie. De grondsoort is arm, kalkmergel en veel zand maar wel rijk aan mineralen zoals ijzer en magnesium. De wijngaard is deels aangeplant in 1958 en deels in 1990. De wijngaarden op de Cannubi zijn door James Suckling wel genoemd "kissed by God" vanwege hun bijzondere ligging. Op de Cannubi heuvel heeft ook aan de basis gestaan van het ontstaan van de Barolo in 1752.
De druiven worden eind oktober met de hand geoogst. Tijdens de zomermaanden worden de stokken intensief terug gesnoeid zodat alleen de beste trossen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Na de pluk van de druiven ondergaan zij de vergisting voor een periode van 20 dagen in grote eiken vaten. De vergisting geschiedt met de schillen bij een temperatuur tussen de 27°C en 32°C. De verdere rijping van de wijn geschiedt voor een periode van 24 maanden in eiken vaten van verschillende omvang. Hierna wordt de wijn gebotteld en verfijnt zij nog voor minimaal 12 maanden op de fles in de kelders van het domein.
Deze fantastische Cru Barolo begint op dronk te komen in 2025, en kan nog blijven liggen tot 2045. Drink temperatuur: 18°C. Decanteer de wijn of open de fles 24 uur van te voren.
Robert Parker: 96/100 punten
Showing the austerity and nobility that defines this vineyard site, the Michele Chiarlo 2016 Barolo Cannubi offers pretty concentration and a velvety texture that is accented by savory tones of red currant, spice, balsam herb and dark tar or licorice. There is a pretty mineral note, but it is very subtle and offers an unexpected pinch of salinity once it is revealed. The loose, sandy soils of Cannubi always render an extra notch of flavor concentration, and you get this especially well in this classic 2016 vintage. This wine will start to be more accessible some eight to 10 years after the harvest.
James Suckling:94/100 punten
A succulent, fine-grained Barolo with currant, berry and walnut aromas and flavors. It’s medium-to full-bodied with ripe tannins and a fine, racy finish. Drinkable now, but better in 2022.
Over Michele Chiarlo:
Michele Chiarlo startte in 1956 zijn wijnbedrijf. Gekozen werd voor de regio war hij was geboren, Canelli, nabij Asti in de Regio Piemonte. Hier kon hij zijn droom waarmaken in de meest ongelooflijke mooie wijnstreek ter wereld.
Traditie, discipline en passie met grote zorg voor het land en de natuur waren voor hem de belangrijkste uitgangspunten.

Inmiddels heeft het bedrijf 120 ha aan wijngaarden in Monferrato, de Langhe, (La Morra en Barolo) en de Gavi streken. Hij is ook de drijvende kracht geweest achter de nieuwe Barbera Nizza DOC. Bij Michele Chiarlo gaat de aandacht bij elke wijngaard naar het inpiduele terroir en de eigenheid van de wijnen.

Goed om te weten dat Michele Chiarlo een ster heeft in de Gambero Rosso. Dit houdt in 10x een tre bicchieri of te wel 10x drie rode glaasjes, de allerhoogste waardering van een wijn.
Jahrgang2016
LandItalien
AnbaugebietBarolo, Piemont
RebsorteNebbiolo
WeinstilKomplex & Kräftig
Hersteller/ImporteurVF
Farbe/ArtRotwein
KlassifikationDOCG Barolo
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt14,50 % Vol.
EAN8002365042604
ArtikelnummerBAR-1010-R15702-16

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?