2019 | Italien

Noelia Ricci Godenza Sangiovese Superiore 2019

Speichern
Hoogste waardering Gambero Rosso. Krachtig en complexe Sangiovese wijn met een heerlijk frisse zuurgraad en het volle rijpe rode bosfruit. De afdronk is mooi lang aanhoudend. Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Herkunft
    Italien
22,75 30.33 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

Godenza Sangiovese - hoogste waardering Gambero Rosso
Donker kersenrode wijn met een heerlijk intens en complex boeket van rode bessen en kruiden. In de mond is de wijn heerlijk sappig, complex, met een uitstekende balans tussen enerzijds de frisse zuurgraad en het volle rijpe fruit, balsamico en peper. De afdronk is mooi lang aanhoudend met aangename tannines. Op basis van DNA onderzoeken komt de Toscaanse Sangiovese oorspronkelijk uit de Regio Emiglio Romagna. De Godenza is een schitterende Sangiovese, maar wel anders dan andere. Verrassend!
De wijn is gemaakt van perse verschillende Sangiovese klonen uit Regio Emilia Romagna. De Godenza wijngaard ligt in de omgeving van Forli even ten zuiden van Ravenna in de Regio Emilia Romagna. De wijngaard ligt op een hoogte van rond de 250 meter. De grondsoort is kalkrijke geelachtige klei vermengd met zand. De wijngaarden zijn begin 2000 aangeplant met een plantdichtheid van 4.500 planten per ha. De opbrengst per plant is rond de 1,5 kg. De druiven worden handmatig geoogst.
Na de oogst worden de druiven zacht geperst. Het vergistingsproces geschiet in grote stalen vaten, waarbij de druiven van de verschillende klonen al worden worden gemixt. De malolactische vergisting geschiedt voor een periode van 18 dagen in grote stalen vaten waarbij de schillen van de druiven in de most blijven. De most wordt gedurende deze periode regelmatig rondgepompt. Na het vergistingsproces ontwikkelt de wijn zich nog voor een periode van 8 maanden in stalen vaten om hierna te worden gebotteld. Op de fles ontwikkelt de wijn zich nog voor een periode van minimaal 6 maanden op de fles in de kelders van het domein.


Jahrgang2019
LandItalien
Hersteller/ImporteurVF
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt13 %
EAN8032523040739
ArtikelnummerEMI-1010-W03104-19

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?