Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?

Oesterreichische Weine

Filter 2 Ergebnisse

2 Artikel

Ergebnisse pro Seite
Aufsteigend sortieren
  • Neckenmarkter Fahnenschwinger 2019 Blaufränkisch Hochberg Alte Reben, Wellanschitz
  • Neckenmarkter Fahnenschwinger 2019 Blaufränkisch Hochberg Alte Reben, Wellanschitz
  • Neckenmarkter Fahnenschwinger 2019 Blaufränkisch Hochberg Alte Reben, Wellanschitz
  Neckenmarkter Fahnenschwinger 2019 Blaufränkisch Hochberg Alte Reben, Wellanschitz
  0,75L - Österreich - Burgenland

  Hergestellt aus alten Rebstöcken (mehr als 50 Jahre alt). Ein sehr begrenzter Ertrag sorgt für eine hohe Konzentration. Saftig und mineralisch mit einer klassischen, aber reifen Tanninstruktur.

  92/100 Punkte Falstaff
  ÖGZ: Sieger 2021, Die besten Weine für Österreichs Gastronomie & Hotellerie

  20,95 27.93 pro Liter
 1. Grüner Veltliner Wagram Terrassen 2020 Weingut Josef Ehmoser, Wagram
  Nicht lieferbar
  0,75L - Österreich - Wagram

  Neue Ergänzung zu unseren beliebten Wagram-Terrassen. Ein schmackhafter Wein auf hohem Niveau, mit leichten mineralischen Tönen, saftiger Frucht und einer subtilen Würze.

  "Der neue Jahrgang dieses Weins ist ein Fest im Glas. Ein Paradebeispiel für Grünen Veltliner" (Hubrecht Duijker).

  11,50 15.33 pro Liter

2 Artikel

Ergebnisse pro Seite
Aufsteigend sortieren

Ontdek de Wereld van Oostenrijkse Wijn

Bij Colaris nodigen u uit om de rijkdom en variëteit van Oostenrijkse wijn te ontdekken. Bekend om zijn kwaliteit en diversiteit, heeft wijn uit Oostenrijk een unieke plaats in de wereld van wijn.

De Oorsprong van Oostenrijkse Wijn

Oostenrijkse wijn kent een lange geschiedenis, die teruggaat tot de Romeinse tijd. Het land heeft verschillende wijngebieden, elk met zijn eigen karakteristieke druivensoorten en wijnstijlen. De belangrijkste wijnbouwgebieden zijn Niederösterreich, Wagram, Burgenland, Steiermark en Wenen. Niederösterreich is bekend om zijn uitstekende witte wijnen, voornamelijk gemaakt van de Grüner Veltliner en Riesling druiven. Burgenland, aan de andere kant, is beroemd om zijn volle rode wijnen, gemaakt van druivensoorten zoals Blaufränkisch en Zweigelt.

Kwaliteit en Classificatie van Oostenrijkse Wijn

De kwaliteit van Oostenrijkse wijn is wereldwijd erkend. Van lichte, frisse witte wijnen tot volle, robuuste rode wijnen, de Oostenrijkse wijnbouw biedt een breed scala aan stijlen die aan elke smaak voldoen. De classificatie van Oostenrijkse wijnen is gebaseerd op het Oostenrijkse wijnrecht, dat strikte regels stelt voor de productie en etikettering van wijn. De classificaties variëren van Tafelwein (tafelwijn) tot Qualitätswein (kwaliteitswijn), met verschillende subcategorieën die de herkomst en kwaliteit van de druiven aangeven.

Bovendien heeft Oostenrijk de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in biologische en duurzame wijnbouwpraktijken, waardoor het land wordt gezien als een pionier in dit gebied. Deze toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid is terug te zien in de wijnen die het produceert.

Een Wereld van Smaak om te Ontdekken

Samenvattend, Oostenrijkse wijnen bieden een wereld van smaken en ervaringen. Van de levendige en kruidige Grüner Veltliner tot de rijke en krachtige Blaufränkisch, er is een Oostenrijkse wijn die bij elke gelegenheid en elke smaak past. Bij Colaris bieden we een uitgebreid assortiment Oostenrijkse wijnen, zorgvuldig geselecteerd om u het beste van dit prachtige wijnland te bieden. Ontdek zelf de kwaliteit en diversiteit van Oostenrijkse wijn!

filters
Zurück zum Anfang