2019 | Italien

Orma Bolgheri IGT 2019 Tenuta Sette Ponti

Speichern
97/100 voor het vlaggenschip uit de Bolgheri DOC van Sette Ponti, 3 rode glaasjes Gambero Rosso, Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Herkunft
    Italien
99,95 133.27 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

Orma - Bolgheri - SettePonti - 3 rode glaasjes Gambero Rosso - 5 trosjes Italiaanse sommeliers - Hoogste Waardering Gambero Rosso - 97/100 James Suckling
Diep paarsrode wijn met violette reflecties. In de neus intense geuren van rijp rood bosfruit bramen, pruimen, Mediterrane kruiden, balsamico, zwarte peper, espresso koffie, en lichte hints van tabak. In de mond is de wijn vol, complex, gelaagd, elegant, met intens diep rood rijp fruit, bramen, zwarte bessen, kruiden, en een fluweelzachte warme lang aanhoudende afdronk.
Orma betekent voetafdruk, het resultaat van het land van eigenaar Antonio Moretti Cuseri en het vele werk dat wordt verzet voor het verkrijgen van "top kwaliteit". Podere Orma is gelegen naast het befaamde Frescobaldi bedrijf Tenuta dell'Ornellaia en Guado al Tasso van Antinori. De Orma Bolgheri wijn is een blend gemaakt van 50% Merlot druiven, 30% Cabernet Sauvignon druiven en 20% Cabernet Franc druiven.
Door de ligging nabij de Thyrreense zee is het klimaat perfect voor het maken van "topwijnen". De zee zorgt voor aangename temperaturen, waardoor er sprake is van zachte winters en niet al te hete zomers. De grondsoort is kleiachtig met diepe grindlagen en zand. De wijngaard, groot 5,5 ha. is aangeplant met een plantdichtheid van 6.600 planten per ha.
De druiven per ras handmatig geplukt beginnend in augustus en eindigend in september. De oogst van een druiven vindt in enkele rondes plaats. Alleen de perfect rijpe druiven worden geplukt, hierdoor blijven sommige trossen nog enkele dagen hangen en worden later geplukt. De vergisting geschiedt in grote stalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur voor een periode van 15 tot 18 dagen. De verdere rijping van de wijn geschiedt voor een periode van 18 maanden in Frans eiken barriques. Hierna wordt de wijn geblend. Op de fles verfijnt de wijn nog voor een periode van 12 maanden in de kelders van het domein.
James Suckling: 97/100 punten
This is a tight and powerful Orma with solid tannins that beautifully frame the fruit in the wine. Full-bodied and focused with intense structure and fruit character. Perhaps the best Orma ever. Give this four or five years to open. Try after 2025.
Orma Bolgheri wijn/spijs combinatie van de Italiaanse sommeliers perfect bij lamsvlees, wildzwijn en bij een kaasplateau.

Jahrgang2019
LandItalien
Hersteller/ImporteurVF
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt14 %
EAN8033011210818
ArtikelnummerBOL-1010-R10905-19

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?