2018 | Italien

Orma Passi di Orma Bolgheri 2018

Speichern
94/100 punten Suckling. Blend van Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. Vol, heerlijk fris, levendig, rijp rood fruit, zachte tannines in de lang aanhoudende afdronk. Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Herkunft
    Italien
23,85 31.80 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen


Passi di Orma - Bolgheri DOC - 94/100 punten James Suckling
Diep robijnrode wijn, met in de neus een intens boeket van bramen, mediterraan struikgewas, bloemen in potpourri en aromatische kruiden, kamfer, kaneel. In de mond is de wijn vol, heerlijk fris, levendig, rijp rood fruit, bramen, pruimen, zachte tannines in de lang aanhoudende afdronk.

Passi di Orma is de nieuwste wijn van Tenuta Sette Ponti, gemaakt van de druiven komend van de Orma wijngaarden gelegen in de Bolgheri DOC. De wijn is een blend van 40% Merlot, 35% Cabernet Sauvignon en 25% Cabernet Franc druiven. De wijngaarden zijn mineraalrijk en kiezelachtig met als basis klei, gelegen nabij de Toscaanse kust.

In de wijngaarden worden de druiven, na een zorgvuldige selectie, met de hand geoogst. Na de oogst worden de druiven op de sorteertafels bij de wijnmakerij geselecteerd op de beste kwaliteit. Hierna worden de druiven zacht geperst. Het vergistingsproces geschiedt in grote stalen vaten met de schil voor een periode van maximaal 10 dagen. De verdere rijping van de wijn geschiedt in gekruide Frans eiken barriques voor een periode van minimaal 6 maanden. Hierna wordt de wijn geblend en gebotteld. Op de fles verfijnt de wijn nog minimaal een aantal maanden in de kelders van het domein.

De Passi di Orma is de 2e wijn van het Orma domein gelegen nabij Castagneti Carducci. De wijn geeft een perfecte weerspiegeling van het land met een hoog gehalte aan mineralen, pure schoonheid geven deze internationale wijn een kracht en gratie.

Passi di Orma wijn/spijs combinatie: Pasta met een saus van wildzwijn en paddestoelen.

James Suckling: 94/100 punten

Yum. A rich, dense red with currant, chocolate and walnut aromas and flavors. It’s full-bodied and tannic, yet polished. Direct finish. This needs time to soften. Second wine of Orma. Better after 2022.Jahrgang2018
LandItalien
Hersteller/ImporteurVF
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt14 %
EAN8033011220817
ArtikelnummerBOL-1010-R10910-18

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?