2017 | Italien | Piemont, Langhe

Paolo Conterno A Mont Langhe Nebbiolo 2017

Speichern
Vier trosjes Italiaanse sommeliers, 100% Nebbiolo druiven, intense geuren van rozen, fruit, aardbei, watermeloen,  pijptabak, munt, mondvullend, elegant, complex, heerlijk fruit, licht kruidig en een frisse fruitige lange afdronk. Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Rebsorte
    Nebbiolo
  • Herkunft
    Italien, Piemont, Langhe
Regulärer Preis 23,50 Sonderpreis 20,95 27.93 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

Langhe Nebbiolo - Paolo Conterno - Vier van Vijf Trosjes Italiaanse Sommeliers

Helder, transparant robijnrode wijn. Met in de neus intense geuren van rozen, fruit, aardbei, watermeloen, pijptabak, munt. In de mond is de wijn mondvullend, elegant, complex, heerlijk fruit, licht kruidig en een frisse fruitige lange afdronk.

De wijn is gemaakt van 100% Nebbiolo druiven komend uit de wijngaard gelegen in de Langhe. De wijngaard is gelegen op een hoogte tussen de 300 en 350 meter op de Oostelijke en Westelijke helling. De grondsoort is kalkhoudende klei. Het hellingspercentage in de wijngaard varieert van 30% tot 35%. De stokken zijn aangeplant eind jaren '90 van de vorige eeuw, met een plantdichtheid van 4.000 planten per ha.

Begin oktober worden de druiven met de hand geplukt. De druiven worden in kleine kratten van maximaal 15 kg druiven verzameld en direct naar de wijnmakerij gebracht. Hier worden de trossen ontsteeld en de druiven zacht geperst. De vergisting van de druiven geschiedt in grote stalen vaten met de schillen voor een periode van 7 tot 8 dagen. Hierna wordt de wijn afgetapt en rijpt en verfijnt zij verder in grote eiken vaten voor een periode van 12 maanden. Hierna wordt de wijn gebotteld en verfijnt zij verder op de fles voor minimaal 6 maanden in de kelders van het domein.

Wijn/spijs combinatie tip van de Italiaanse sommeliers voor deze Langhe Nebbiolo: "tagliatelle" met vleessaus, hoofdgerechten van vlees geserveerd met sauzen en licht gerijpte kazen.
Over Paolo Conterno

In 1886 startte Paolo Conterno zijn Casa della Ginestra, gewijd aan de productie van Nebbiolo, Barbera en Dolcetto wijnen. Als een onvermoeibare arbeider met een grote intuïtie, bewerkte hij de meest gunstige delen van de Ginestra-heuvel voor de teelt van de druiven en verdeelde ze naar ras, ligging en terrein. Bovendien had hij de vooruitziende blik om zich te richten op het maken van wijnen van superieure kwaliteit.

Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door Giorgio Conterno. Paolo Conterno heeft een tiental hectaren aan wijngaarden met als grondsoort kalkhoudende leem. De wijngaarden zijn zeer gunstig gelegen op een hoogte tussen de 300 en 350 meter, op hellingen tot 38%, voornamelijk in het zuiden en gedeeltelijk in het zuidoosten van het land. De Conterno-familie heeft al het mogelijke gedaan om hier de mooiste Nebbiolo druiven te kweken. De Ginestra Cru is een van de belangrijkste wijngaarden van Barolo, een uniek terroir met zeer gunstige klimatologische omstandigheden.
Jahrgang2017
LandItalien
AnbaugebietPiemont, Langhe
RebsorteNebbiolo
Hersteller/ImporteurVF
Farbe/ArtRotwein
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt13 %
EAN8023581000995
ArtikelnummerPIE-1010-R16100-17

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?