2016 | Italien | Piemont, Barolo

Paolo Conterno Riva del Bric Barolo 2016

Speichern
93/100 punten Barolo, intens boeket van zoete kruiden, bramenjam, smaakvol en warm, heerlijk rijp rood fruit, met zijdeachtige tannines en lange afdronk.  Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Geschmack
    Komplex & Kräftig
  • Rebsorte
    Nebbiolo
  • Herkunft
    Italien, Piemont, Barolo
39,75 53.00 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Nur noch 19 verfügbar
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

Barolo Paolo Conterno - Robert Parker 93/100 punten
Helder granaatrode Barolo. In de neus een intens boeket van zoete kruiden, bramenjam, toetsen van teer, een delicate rooksmaak en een vleugje zwarte peper. In de mond is de Barolo smaakvol en warm, heerlijk rijp rood fruit, met zijdeachtige tannines en lange afdronk.

Deze Barolo is gemaakt van 100% Nebbiolo druiven, de klonen Michet en Lampia. De wijngaard is gelegen in Monforte d'Alba in het zuidelijke deel van de Barolo DOCG, op een hoogte tussen de 300 en 350 meter met een Zuid- Zuidoostelijk blootstelling. De hellingen in de wijngaard variëren tussen de 30 tot 35%. De grondsoort is hoofdzakelijk kalkrijke klei. De wijngaard is aangeplant in de jaren '90 van de 20e eeuw, met een plantdichtheid van 4.000 planten per ha.

In de wijngaarden wordt uitsluitend met de hand gewerkt. De oogst van de druiven geschiedt begin oktober eveneens met de hand. Hierbij worden de druiven zorgvuldig geselecteerd op de beste kwaliteit. Hierna worden de druiven in kleine kratten met maximaal 15 kg aan druiven naar de wijnmakerij gebracht. Nadat de druiven nogmaals op kwaliteit zijn geselecteerd worden de trossen ontsteelt en worden de druiven zacht geperst. De vergisting van de druiven geschiedt gedurende een periode van 15-20 dagen in speciale vaten waarbij de edele bestanddelen van de schil geleidelijk kan vrijkomen. Zodra de ideale verhouding bij de kleur en tannines is bereikt wordt de wijn afgetapt voor verdere rijping De verdere rijping en ontwikkeling van de wijn geschiedt op een traditionele wijze voor een periode van 36 maanden in 35hl grote eiken vaten. Hierna wordt de wijn gebotteld en blijft zij op de fles nog minimaal 6 maanden in de kelders van het domein.

Wijn/spijscombinatie tips: Barolo Paolo Conterno: Perfect bij steak, wild en harde, rijpe kazen.

93/100 punten Parker
Compared to Paolo Conterno's higher priced Barolo from Ginestra, this wine is made with younger vines (that are 25-years-old on average). The 2016 Barolo Riva del Bric is slightly more open-knit and accessible as a result. The approach is versatile, but this lovely wine captures the sharpness and focus of the vintage. The aromas are linear and bright with wild cherry, crushed flower and blood orange. Earthy and ferrous background notes also appear. Winemaking culminates with 36 months in large oak casks.
93/100 punten Suckling
A solid, tannic young Barolo with dried-strawberry and cedar character and hints of hazelnuts. It’s full-bodied with firm, chewy tannins. Needs time to soften. Better after 2022.
Over Paolo Conterno

In 1886 startte Paolo Conterno zijn Casa della Ginestra, gewijd aan de productie van Nebbiolo, Barbera en Dolcetto wijnen. Als een onvermoeibare arbeider met een grote intuïtie, bewerkte hij de meest gunstige delen van de Ginestra-heuvel voor de teelt van de druiven en verdeelde ze naar ras, ligging en terrein. Bovendien had hij de vooruitziende blik om zich te richten op het maken van wijnen van superieure kwaliteit.

Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door Giorgio Conterno. Paolo Conterno heeft een tiental hectaren aan wijngaarden met als grondsoort kalkhoudende leem. De wijngaarden zijn zeer gunstig gelegen op een hoogte tussen de 300 en 350 meter, op hellingen tot 38%, voornamelijk in het zuiden en gedeeltelijk in het zuidoosten van het land. De Conterno-familie heeft al het mogelijke gedaan om hier de mooiste Nebbiolo druiven te kweken. De Ginestra Cru is een van de belangrijkste wijngaarden van Barolo, een uniek terroir met zeer gunstige klimatologische omstandigheden.
Jahrgang2016
LandItalien
AnbaugebietBarolo, Piemont
RebsorteNebbiolo
WeinstilKomplex & Kräftig
Hersteller/ImporteurVF
Farbe/ArtRotwein
KlassifikationDOCG Barolo
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt14,50 % Vol.
EAN8023581000568
ArtikelnummerBAR-1010-R16102-16

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?