2017 | Italien

Passopisciaro Contrada Sciaranuova 2017

Speichern
93/100 punten Parker, Etna Cru, weelderig en warm, een verrassende frisheid en in de lange afdronk duidelijk aanwezige krachtige tannines.  Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Herkunft
    Italien
57,95 77.27 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen


Etna Rossso Contrada Sciaranuova - Passoposciaro - 4 trosjes Italiaanse sommeliers.
Donker robijnrode wijn met diep paarse glinsteringen. In de neus is de wijn intens, met een breed scala aan heerlijke geuren van kruidnagel, jeneverbes, bergkruiden, tonen van tamarinde (Vlinderboom), verweven met mineralige tonen. In de mond is de smaak weelderig en warm, een verrassende frisheid en in de lange afdronk duidelijk aanwezige krachtige tannines.

Contrada (S) Sciaranuova ligt op zo'n 850 m boven de zeespiegel op de vulkaan Etna. In het Siciliaans betekent "sciara nuova" "nieuwe lavastroom". De wijnstokken zijn hier geplant op een relatief nieuwe lavastroom uit de jaren 1600 die is veranderd in dik grind. De wijnen die hier worden geproduceerd zijn helder, aromatisch en hebben een rijke smaak van gefermenteerd hooi en een stoffige kruidenkwaliteit. Passopisciaro bezit hier 1 hectare van deze kleine cru en produceert jaarlijks ongeveer 2.000 flessen van deze prachtige Contrada S.

Passopisciaro produceert zes verschillende wijnen van de Etna gemaakt van Nerello Mascalese druiven, de inheemse druif van de Etna. Alleen zo kun je de grote verschillen in het terroir - lavastroom, aspect en hoogte - van de verschillende Contrade's ontdekken. De wijnstokken zijn allemaal deels in de jaren ' 20 en deels in de jaren '50 van de vorige eeuw aangeplant.
Het oogstjaar 2017
De hittegolven die in 2017 het vasteland van Italië troffen, kwamen ook naar de Etna. Zonder temperatuurdalingen die de nachten meestal opfleuren, duurde de lange, hete zomer tot half september. De druiven waren in de nazomer en vooral in de herfst gestaag en geleidelijk gerijpt. Door de vergevorderde rijping van de druiven begon de oogst meer dan een week eerder dan normaal en wel in één keer, van 20 tot 29 oktober. De Nerello Mascalese wijnen van 2017 zijn sterk van body, krachtig van structuur, met tonen van rijp rood fruit, bloedsinaasappel, granaatappel en kamfer.
De oogst van de druiven geschiedt volledig met de hand. Na een zorgvuldige selectie van de beste druiven worden deze zacht geperst. De verdere rijping geschiedt voor 18 maanden in grote eiken vaten. Hierna wordt de wijn gebotteld en verfijnt zij nog enkele maanden in de kelders van het domein.

WineSpectator - 94/100 punten
Fragrant notes of ripe raspberry and exotic spice pull you into the glass of this full-throttle red. Offers amped-up berry fruit, orange peel, tea leaf and spice box flavors, along with firm, chewy tannins and mouthwatering acidity. Beautifully integrated throughout, taking the overall volume down to that of an elegant string quartet. Features a long, mineral-laced finish. Best from 2022 through 2032. —A.N.
Robert Parker - 93/100 punten
S" is for Sciaranuova, a contrade named after its "new lava flow." The 2017 Contrada S shows some nice fruit, cherry in particular, with drying volcanic and ashen tones at the back. Smoke, tar and licorice rise like fumes from the elegant bouquet. There is a note of white pepper as well that you get in some Etna reds, especially old vines of Nerello Mascalese with a tiny bit of Nerello Cappuccio planted within.
Jahrgang2017
LandItalien
Hersteller/ImporteurVF
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt15 %
EAN8054956370269
ArtikelnummerETN-1010-R15511

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?