2020 | Italien

Poggio Argentiera Bellamarsilia Morellino di Scansano 2020

Speichern
92/100 Punten Suckling, intense geuren van pruimen, kersen, mirte, viooltjes, specerijen, heerlijk fris, vol donkerrood fruit, levendig, mooie tannines in de afdronk met prachtige fruitaroma's. Bio. Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Herkunft
    Italien
Regulärer Preis 15,75 Sonderpreis 14,50 19.33 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

Morellino di Scansano DOCG - 92/100 punten James Suckling, 95/100 punten Luca Maroni - 4 trosjes Italiaanse Sommeliers - Bio Gecertificeerd.
Deze robijnrode wijn heeft intense geuren van pruimen, kersen, mirte, viooltjes en specerijen. In de mond is de wijn fris en vol fruit, met mooie tannines in de afdronk. Poggio Argentiera is het 2e domein van het befaamde wijnbedrijf TuaRita, gelegen in de Maremma. De wijngaarden zijn gelegen in Baccinello, tussen Montalcino en Grosseto, nabij de Toscaanse Kust en liggen op een hoogte van 350 meter. De bodem is voornamelijk kalkhoudende klei, gemengd met zand en slib, en rijk aan alluviale kiezels. Deze Morellino di Scansano is gemaakt van 100% Sangiovese druiven.
De druiven worden handmatig geplukt en zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit. Na het persen vindt de vergisting plaats in grote stalen vaten, met de schillen bij een gecontroleerde temperatuur. Hierdoor krijgt de wijn een intensere kleur en neemt de intensiteit van de aroma's toe. De wijn is heerlijk bij pasta gerechten, gebraden kip, kip uit de oven, BBQ en als aperitief bij vleeswaren en een kaasplateau.
James Suckling gaf deze wijn 92/100 punten en beschrijft de wijn als een solide Morellino met aroma's en smaken van kersen, donkere chocolade en walnoten. Het is een medium tot volle body met een smaakvolle afdronk.
Jahrgang2020
LandItalien
Hersteller/ImporteurVF
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt13,50 % Vol.
ArtikelnummerE104129

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?