2017 | Italien

Poggio Argentiera Capatosta 2017

Speichern
Uitmuntend Gambero Rosso, intense aroma's kersen, wilde bessen, bramen, heerlijk gelaagd, mooi in balans, warm, fris met heerlijk intens rood fruit, prachtige lang aanhoudende afdronk. Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Herkunft
    Italien
16,40 21.87 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

Morellino di Scansano - eiken vaten gerijpt - Toscano Rosso IGT - Uitmuntend Gambero Rosso - 93/100 Suckling - 4 trosjes Italiaanse Sommeliers, Bio.
Intens robijnrode wijnen met heerlijke aroma's van kersen, wilde bessen, bramen, mediterraan struikgewas, houttonen, donkere tabak en edele zoete specerijen. De wijn is mooi in balans, warm, fris met heerlijk intens rood fruit en heeft een prachtige lang aanhoudende afdronk.
Poggio Argentiera brengt de wijn op de markt als Toscano Rosso IGT, maar het is eigenlijk een prachtige houtgerijpte Morellino di Scansano. Het domein is gelegen in de Maremma en is het 2e domein van het befaamde wijnbedrijf TuaRita. De wijnen van Poggio Argentiera zijn, evenals de wijnen van TuaRita, Bio Gecertificeerd.
De wijn is een blend van 95% Sangiovese en 5% Alicante druiven en wordt handmatig geplukt. De vergisting geschiedt bij een gecontroleerde temperatuur, waarbij de schillen voor ongeveer 2 weken in contact blijven met de most. De verdere rijping van de wijn geschiedt voor een periode van 15 maanden in eikenhouten vaten van verschillende grootte.
De wijn is perfect bij lamsvlees, gebraden vleesgerechten, gegrild vlees, BBQ of een kaasplateau. James Suckling beoordeelt de wijn met 93/100 punten.
Jahrgang2017
LandItalien
Hersteller/ImporteurVF
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt14 %
EAN8032774090262
ArtikelnummerTOS-1010-R15961-17

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?