Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?

Leider können wir keine passenden Produkte zu ihrer Auswahl finden.

Alle Portugeische weine

Portugese wijn bestellen bij Colaris

Portugal staat qua beplante oppervlakte bekend als een van de grootste wijnlanden ter wereld. Hoewel het in termen van volume slechts op de derde plaats staat, komt dit door de overwegend lage opbrengsten. Deze lage opbrengsten zijn te wijten aan de vaak uitdagende omstandigheden waaronder de druiven groeien. Grote delen van het land zijn namelijk warm en droog, met bijna woestijnachtige omstandigheden. De ligging van de wijngaarden weerspiegelt dit, met de meeste wijngaarden in het noorden en oosten, met uitzondering van enkele belangrijke gebieden zoals de Alentejo in het zuiden.

De geschiedenis van de Portugese wijnen en wijnbouw

Portugal kent een eeuwenoude traditie van wijnbouw, die teruggaat tot de tijd van de Romeinen. Hoewel het internationale roem genoot, was dit tot voor kort voornamelijk beperkt tot versterkte of zoete wijnen, zoals port uit de Douro-vallei en Madeira. Het ontbrak simpelweg aan kennis voor de productie van andere wijnen. Pas in de recente geschiedenis begon Portugal op te vallen met tafelwijnen van hoge kwaliteit, zoals de beroemde Vinho Verde uit het noorden en de robuuste rode wijnen uit de Alentejo. Moderne technieken en een grotere nadruk op kwaliteit hebben de Portugese wijnindustrie een nieuwe impuls gegeven.

Het klimaat voor wijn uit Portugal

Het klimaat voor wijn uit Portugal Portugal kent een diversiteit aan klimaatzones, van het koele en vochtige noorden tot het warme en droge zuiden. De Atlantische invloed langs de kust zorgt voor gematigde temperaturen en voldoende neerslag in het noordwesten, terwijl het binnenland vaak te maken heeft met hete zomers en koude winters. Irrigatie is toegestaan, wat resulteert in een hogere dichtheid van wijnstokken per hectare en een iets hogere opbrengst dan in sommige andere Zuid-Europese landen.

De druivenrassen in Portugal

De druivenrassen in Portugal Portugal heeft een schat aan inheemse druivenrassen die uniek zijn voor het land. Voor rode wijnen zijn druiven zoals Touriga Nacional, Tinta Roriz (Tempranillo), en Castelão populair, terwijl voor witte wijnen rassen zoals Alvarinho, Arinto, en Encruzado veel voorkomen. Naast deze inheemse rassen worden ook internationale variëteiten zoals Cabernet Sauvignon en Chardonnay met succes verbouwd in bepaalde regio's.

De Portugese herkomstbenamingen

Net als in Spanje worden Portugese kwaliteitswijnen vaak geëtiketteerd met een gecontroleerde herkomstbenaming, bekend als Denominação de Origem Controlada (DOC). Er zijn meer dan honderd DOC's in Portugal, variërend van kleine enclaves tot uitgestrekte gebieden. De bekendste regio's zijn onder andere de Douro, de Alentejo, en de Dão. Daarnaast zijn er ook regionale wijnen (Vinho Regional) en tafelwijnen (Vinho de Mesa). Elk wijngebied wordt gecontroleerd door een instituut dat toeziet op de kwaliteit en naleving van de voorschriften.

filters
Zurück zum Anfang