Primeuraanbieding La Tour de By 2019

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?

Terwijl de jaarlijkse Primeurproeverijen in Bordeaux vanwege het Coronavirus tot nader order zijn afgelast, hebben we gelukkig de afgelopen weken vatmonsters Bordeaux 2019 binnengekregen van diverse producenten, waaronder Château La Tour de By uit Bégadan. Het was voor mij persoonlijk de 35e jaargang La Tour de By die ik in zo’n jong stadium heb geproefd en ik heb er maar één woord voor: fantastisch! We zijn héél enthousiast over wat we hebben geproefd!

950x370 px. col primeurverkoop bordeaux

Het oogstjaar 2019

We kunnen het oogstjaar 2019 het beste in drie kernpunten samenvatten:

  1. Een jaar dat qua temperatuur anderhalve graad hoger lag dan het gemiddelde van de afgelopen 30 jaar;
  2. Een jaar waarin het gemiddeld ruim 20 procent minder regende dan normaal en met nauwelijks ziekten in de wijngaard;
  3. Een jaar met lokaal wat vorst en hagel , echter lang niet zo wijdverbreid als in de afgelopen jaren.
363x243 px. col primeurverkoop bordeaux
363x243 px. col primeurverkoop bordeaux363x243 px. col primeurverkoop bordeaux

La Tour de By

Meer in detail en meer specifiek voor Château La Tour de By, dat zoals u weet op een grote kiezelbank in het uiterste noorden van de Médoc ligt met een altijd aanwezige verkoelende bries vanaf zee, begon het oogstjaar met een vroege bloei. Die fase werd gevolgd door een koele periode die duurde van half april tot mei. La Tour de By had vanwege haar gunstige ligging langs de Gironde ook geen last van de vorst van 13 april waar meer landinwaarts gelegen Châteaus onder te lijden hadden. In juni steeg de temperatuur om vervolgens tot in juli hoog te blijven. In deze periode temperde de verkoelende zeebries op ideale wijze de warmte voor La Tour de By. En aangezien de wortels van de stokken op de kiezelbank gewend zijn water op grote diepte te vinden, hadden ze ook minder last van de droogte. De totale neerslag in deze periode was namelijk 54% lager dan het gemiddelde van 1981-2000 en 21% lager dan het gemiddelde van de afgelopen 30 jaar. In juni viel er een heftige hagelbui die gelukkig de wijngaarden van het Château ontzag. Véraison (rijping) begon op 6 augustus, ongeveer op het 30-jarig gemiddelde, maar zonder enig probleem van meeldauw of rot. De oogst in de Médoc begon traditioneel vanaf half september. La Tour de By oogstte perfect gezond fruit. Tijdens de oogst viel er nog een drupje regen, maar dat was alleen maar prettig.

De juiste behandeling

Het gezonde fruit vertaalt zich in extreem zuiver paars fruit zoals cassis en zwarte bes. Zó zuiver en zó overtuigend dat we het ons niet herinneren van vroegere jaargangen. Qua concentratie lijkt 2019 in deze fase op 2016, misschien ietsje eleganter, maar de tannines zijn rijp en er is absoluut voldoende fraîcheur en lengte. Klik op de onderstaande flesfoto's voor de uitgebreide proefnotitie.

Nu is het aan het vakmanschap van Château La Tour de By om dat mooie fruit in de kelder de juiste behandeling te geven. Maar daar hebben we inmiddels na zoveel jaar geen enkele twijfel over.

Is er verder nog iets nieuws over het Château te melden?

Jazeker!
Château La Tour de By heeft de allerhoogste milieu-erkenning van de Franse overheid gekregen: het certificaat ‘Une Propriété à Haute Valeur Environnementale’! Dat betekent dat het domein zich heeft moeten bewijzen op een groot aantal punten, waaronder het afschaffen van kunstmest en herbiciden.

Een fantastisch aanbod!
We hebben bij eigenaren Benjamin en Frédéric een speciale prijs uit onderhandeld, maar voorwaarde daarbij is wel dat deze maar tot 1 juli 2020 gehanteerd mag worden. Update: vanwege de verlate primeurcampagne verlengd tot 15 augustus. Wij kunnen u deze ‘klassieker’ uit onze Collectie tot die datum aanbieden voor de speciale primeurprijs van €13,75 per fles, inclusief 21% BTW en accijns. Bovendien verlenen wij u bij een grotere afname een kwantumkorting die kan oplopen tot maar liefst €1,00 per fles.

Château La Tour de By 2019 wordt geleverd in een originele Château-kist en is leverbaar vanaf september 2021. Tevens kunt u speciale flesformaten reserveren.

363x243 px. col primeurverkoop bordeaux363x243 px. col primeurverkoop bordeaux

Van harte aanbevolen

Deze grote Bordeaux gaat u voor een kleine prijs in de periode 2022 tot 2038 ongekend veel mooie momenten bezorgen. Reserveer nu voor de speciale prijs. Klik daartoe hieronder op de flesmaat van uw keuze.