2023 | Frankreich | Burgund, Saint-Véran

Saint-Véran Les Colanges 2023 Domaine de la Creuze Noire

Speichern

Puurheid, frisheid en rijpheid zijn de kernwoorden voor deze fantastische witte Bourgogne die nimmer verveelt. Kwaliteit die de generieke Saint-Véran ver overstijgt.  Prachtig in balans en gezegend met een onnavolgbare puurheid, een heerlijke, levendige fraîcheur alsmede een geweldige chardonnay-expressie

Weitere Informationen
  • Geschmack
    Intensiv & Komplex
  • Rebsorte
    Chardonnay
  • Herkunft
    Frankreich, Burgund, Saint-Véran
17,95(*) 23.93 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Bewertungen
Rezensionen

"Steekt met kop en schouders boven zijn appellation uit"

Nadat in november 2021 een serie climats in het naburige Pouilly-Fuissé van appellation village tot Premier Cru gepromoveerd werd, is het mogelijk over enkele jaren de beurt aan specifieke Saint-Véran climats. Dat zou, gelet op de progressie in kwaliteit van de afgelopen jaren, absoluut terecht zijn. Het wachten is nog op het I.N.A.O., het Franse instituut dat de appellation d’origines regelt. Maar voor ons staat buiten kijf dat deze ‘gewone’ Saint-Véran van Domaine de la Creuze Noire nu al met kop en schouders boven zijn appellation uitsteekt. Helemaal in een excellent oogstjaar als 2022!

Puurheid, frisheid en rijpheid zijn de kernwoorden voor deze fantastische witte Bourgogne van Dominique Martin die nimmer verveelt en geen dominante hout-invloeden kent. Een uitnodigend bouquet van rijpe perzik, peer, appel en meloen alsmede impressies van hazelnoot en karamel. In de mond een fijn samenspel van fruitrijpheid en mineraliteit, fraîcheur en lengte: deze combinatie zorgt voor een aantrekkelijke en spannende wijn waarbij je direct verlangt naar het tweede glas.

Heerlijk als aperitief en bij alles wat uit de zee komt.
Jahrgang2023
LandFrankreich
AnbaugebietBurgund, Saint-Véran
RebsorteChardonnay
Rebsorte %100% Chardonnay
WeinstilIntensiv & Komplex
Farbe/ArtWeißwein
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt13 %
Optimal ab2024
Optimal bis2030
AllergeneSulfite
VerschlussartKorken
ArtikelnummerE107921

De Grote Hamersma
Rapportcijfer 9- - jaargang 2022
Saint-Véran. Ligt in de buurt van het misschien wel veel bekendere Pouilly-Fuissé maar doet er in de goede gevallen niets voor onder. Ook deze mag er zijn. 

Fijn-romige witte bourgogne. Vulling, aangename zuren, zacht geel fruit, appel, peer, meloen, dagtochtje naar de tropen en voorzichtig frisse afdronk en integraal mineraal. Les Colanges beklijft ook dit jaar weer.  Pluspuntje: draagt sinds kort het goedkeuringsvignet Haute Valeur Enviromentale. Geproduceerd met respect voor natuur en omgeving.

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?