2015 | Italien | Brunello di Montalcino

San Polino Brunello di Montalcino 2015

Speichern
95/100 punten, schitterende "top Brunello". Kersen, gedroogd rood rijp fruit, complex, krachtig en zachte lange afdronk. Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Geschmack
    Komplex & Kräftig
  • Rebsorte
    Sangiovese
  • Herkunft
    Italien, Brunello di Montalcino
53,75 71.67 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

Brunello di Montalcino 2015 San Polino - 95/100 James Suckling
De "basis" Brunello di Montalcino van San Polino komt van een wijngaard gelegen op de noordelijke hellingen van Montalcino. De grondsoort is kleiachtig en weelderig. De druiven geplukt uit deze wijngaard geven een volle en mooi gestructureerde, fruitige, weelderige, krachtige, luxueuse en heerlijke wijn.San Polino is een heel kleine zeer gepassioneerde Brunello producent. Het bewerking- en het snoeien van de wijngaard 2,5 ha grote wijngaard geschiedt volledig handmatig. De wijngaard wordt bemest met de mest van het vee dat zij houden nabij de boerderij, de bladeren, het snoeisel. Alles wordt tot compost verwerkt. De wijngaard is aangeplant met 5.000 stokken per ha.
De wijngaard is gelegen in het zuidelijke deel van Montalcino, nabij Castel Nuovo dell' Abate, in het Val d'Orcia. De wijngaard ligt op een hoogte van rond de 400 meter. De grondsoort in de wijngaard varieert van zand-leem naar (rode)klei-leem en rijk aan kalkgesteente. De bodem is goed gedraineerd en heeft een goede waterdoorlaatbaarheid maar houdt anderzijds ook het water goed vast. De wijngaard ligt op het zuidelijke deel van de helling. In de wijngaard voel je de altijd frisse bries van de wind komend van de nabij gelegen Monte Amiata.
De druiven van deze Brunello komen niet van de Helichrysum wijngaard De oogst van de druiven geschiedt handmatig. De oogst vindt meerdere malen per jaar plaats. Alleen de zeer rijpe druiven worden geoogst. De andere druiven laat men zitten. Deze worden een tot 2 weken later geoogst. De druiven worden altijd binnen 30 minuten na de oogst geperst. Voor het maken van de wijn wordt uitsluitend gebruik gemaakt van inheemse gisten. Tijdens het fermentatie proces kan de temperatuur oplopen tot 28-33 graden Celsius. Voor de veroudering van de wijn wordt gebruik gemaakt van grote Sloveens eiken vaten, Franse tonneaux en barriques. Dit verouderingsproces geschiedt voor een periode van 42 maanden.

James Suckling: 95/100
A wonderfully fresh expression of Brunello with orange rind, citrus and red cherries; but there’s also an overlay of riper, roasted herbs and incense. Medium to full body, ripe but very structured tannins and a very flavorful palate with lots of dried nutmeg and spice undertones. Everything is where it should be, in balance. Drink from 2022.

Jahrgang2015
LandItalien
AnbaugebietBrunello di Montalcino
RebsorteSangiovese
WeinstilKomplex & Kräftig
Hersteller/ImporteurVF
Farbe/ArtRotwein
KlassifikationDOCG Brunello di Montalcino
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt14 %
Optimal bis2050
ArtikelnummerBRU-1010-R03904

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?