2017 | Italien | Brunello di Montalcino

San Polino Brunello di Montalcino 2017

Speichern

De kern-Brunello di Montalcino van San Polino vindt zijn oorsprong in een wijngaard die zich bevindt op de noordelijke hellingen van Montalcino. De bodem in deze wijngaard heeft een kleiachtige en weelderige samenstelling. De druiven die hier worden geoogst, resulteren in een wijn die rijk is en prachtig gestructureerd, met een overvloed aan fruitigheid. Deze wijn wordt gekenmerkt door zijn weelderige karakter, krachtige aanwezigheid en een vleugje luxe, waardoor hij een heerlijke smaakervaring biedt.

Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Geschmack
    Komplex & Kräftig
  • Herkunft
    Italien, Brunello di Montalcino
Regulärer Preis 59,95 Sonderpreis 53,45 71.27 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Bewertungen
Rezensionen

"Overvloed aan fruitigheid"

De druiven die voor deze Brunello worden gebruikt, zijn afkomstig van wijngaarden buiten de Helichrysum wijngaard. De oogst van de druiven wordt met de hand gedaan, en dit gebeurt meerdere keren per jaar. Alleen de zeer rijpe druiven worden tijdens de eerste oogst verzameld, terwijl de rest nog aan de wijnstok blijft. Deze overige druiven worden pas één tot twee weken later geoogst. Binnen 30 minuten na het plukken worden de druiven geperst. Bij het produceren van de wijn wordt exclusief gebruik gemaakt van inheemse gisten. Tijdens het fermentatieproces kan de temperatuur oplopen tot 28-33 graden Celsius.

Voor de rijping van de wijn wordt een combinatie van grote Sloveense eiken vaten, Franse tonneaux en barriques gebruikt. Dit verouderingsproces duurt in totaal 42 maanden.

Deze prachtige Brunello begint zijn optimale drinkperiode te bereiken in 2023 en blijft genietbaar tot 2040. Het wordt aanbevolen om de wijn te decanteren of de fles 24 uur van tevoren te openen. Serveer de wijn op een temperatuur van 18°C.
Jahrgang2017
LandItalien
AnbaugebietBrunello di Montalcino
WeinstilKomplex & Kräftig
Hersteller/ImporteurVilla Fattoria B.V.
Farbe/ArtRotwein
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt14 %
Optimal ab2023
Optimal bis2033
AllergeneSulfite
VerschlussartKorken
ArtikelnummerBRU-1010-R03904-17

James Suckling
94/100 punten
Brunello that shows the ripeness of the vintage. At the same time the rich plum and cherry character is buttressed with bright acidity and dusty tannins. It’s chewy yet polished. Fresh at the end. Drink in 2023 and onwards. From organically grown grapes.

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?