2016 | Italien | Brunello di Montalcino

San Polino Brunello di Montalcino Riserva 2016

Speichern
98/100 punten, schitterende "top Brunello Riserva". Kersen, gedroogd rood rijp fruit, complex, krachtig en zachte lange afdronk. Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Geschmack
    Komplex & Kräftig
  • Rebsorte
    Sangiovese
  • Herkunft
    Italien, Brunello di Montalcino
105,00 140.00 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

Brunello di Montalcino Riserva 2016 - 98/100 James Suckling
Donker robijnrode wijn met een heerlijke intense geur in de neus van kersen en gedroogd rood fruit. in de mond is de wijn complex, vol, fris rijp rood fruit, krachtig, maar ook zijdezacht. De afdronk is lang aanhoudend.

De Brunello di Montalcino Riserva van San Polino wordt gemaakt van de zorgvuldig geselecteerde allerbeste druiven komend van de wijngaard even ten noorden gelegen van de Monte Amiata. De druiven komend van deze wijngaard zijn altijd elegant, weelderig en prachtig van structuur.San Polino is een heel kleine zeer gepassioneerde Brunello producent. Zij produceren volledig biodynamisch. Het bewerking- en het snoeien van de wijngaard 2,5 ha grote wijngaard geschiedt volledig handmatig. De wijngaard wordt bemest met de mest van het vee dat zij houden nabij de boerderij, de bladeren, het snoeisel. Alles wordt tot compost verwerkt. De wijngaard is aangeplant met 5.000 stokken per ha.
De wijngaard is gelegen in het zuidelijke deel van Montalcino, nabij Castel Nuovo dell' Abate, in het Val d'Orcia. De wijngaard ligt op een hoogte van rond de 400 meter. De grondsoort in de wijngaard varieert van zand-leem naar (rode)klei-leem en rijk aan kalkgesteente en vulkanisch gesteente. De bodem is goed gedraineerd en heeft een goede waterdoorlaatbaarheid maar houdt anderzijds ook het water goed vast. De wijngaard ligt op het zuidelijke deel van de helling. In de wijngaard voel je de altijd frisse bries van de wind komend van de nabij gelegen Monte Amiata.
De oogst van de druiven geschiedt handmatig. De oogst vindt meerdere malen per jaar plaats. Alleen de zeer rijpe druiven worden geoogst. De andere druiven laat men zitten. Deze worden een tot 2 weken later geoogst. De druiven worden altijd binnen 30 minuten na de oogst geperst. Voor het maken van de wijn wordt uitsluitend gebruik gemaakt van inheemse gisten. Tijdens het fermentatie proces kan de temperatuur oplopen tot 28-33 graden Celsius. De veroudering van de wijn geschiedt eerst voor een periode van 6 maanden in Franse Barriques en vervolgens voor 48 maanden in grote Slavonisch eiken vaten. Hierna wordt de wijn gebotteld en verfijnt dan nog minimaal 12 maanden op de fles in de kelders van het domein.

Deze fantastische Brunello Riserva begint "op dronk" te komen in 2025, maar vervolgens kun je hiervan genieten tot 2045. Decanteer de wijn of open de fles 24 uur van te voren. Drink de wijn op een temperatuur van 18°C.

James Suckling: 98/100 punten
The purity and polish here shows wonderfully the moment you stick your nose in the glass, with complex aromas of plums, berries, cedar and violets. It’s full-bodied and ever so refined with elegant and intense tannins that take you deep into the wine. This is a thoughtful and finely crafted Brunello that needs time to show you its greatness. From organically grown grapes. Try after 2024.

Jahrgang2016
LandItalien
AnbaugebietBrunello di Montalcino
RebsorteSangiovese
WeinstilKomplex & Kräftig
Hersteller/ImporteurVF
Farbe/ArtRotwein
KlassifikationDOCG Brunello di Montalcino
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt14 %
Optimal bis2050
ArtikelnummerBRU-1010-R03906-16

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?