2020 | Italien

Schiopetto Collio Friulano 2020

Speichern
Authentieke Friulano, de wijn is prachtig in balans, complex, sappig, intens fruit, fris, lang aanhoudende afdronk. Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Herkunft
    Italien
23,95 31.93 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

Friulano, hoogste waardering Gambero Rosso - 93/100 Punten Suckling
Intens strogele wijn met groene glinsteringen. In de neus intense geuren van peer en abrikoos, amandel en aroma's van bloemen in het veld, die voor een schitterende complexiteit zorgen. In de mond is de wijn prachtig in balans, complex, sappig, intens fruit, fris. De wijn heeft een heerlijke lang aanhoudende afdronk.Deze Friulano wijn is gemaakt van 100% authentieke Friulano druiven, van het authentieke ras Collio Goriziano. De druiven komen van handmatig bewerkte wijngaarden in het heuvelachtige gebied met mergelgrond. Na de handmatige oogst ondergaan de druiven een zachte persing en vergistingsproces in grote stalen vaten bij 16°C. De verdere rijping van de wijn geschiedt in grote stalen vaten voor 8 maanden, waarna de wijn gebotteld wordt en nog minimaal 5 maanden op de fles in de kelders van het domein blijft.
Friulano wijn - spijs combinatie: Uitstekend als aperitief, voorgerechten met ham, ei en asperges, maar ook fantastisch bij een pittig oosters gerecht
James Suckling: 93/100 punten
Dried peaches and honeysuckle with some smokiness in the nose. Medium-bodied with fresh acidity and a creamy texture. Flavorful and satisfying. Drink now.
Jahrgang2020
LandItalien
Hersteller/ImporteurVF
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt13 %
ArtikelnummerE103142

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?