2020 | Italien

Schiopetto Collio Pinot Grigio 2020

Speichern
Een Pinot Grigio met een levendige frisheid, rijk van smaak, complex, mooi evenwichtig en blijft lang in de mond hangen. Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Herkunft
    Italien
Regulärer Preis 24,00 Sonderpreis 22,50 30.00 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

Pinot Grigio Collio DOC
Goudgeel, met in de neus een heerlijk fris en uitnodigend aroma, met tonen van banaan, passie vruchten, perzik, blauwe regen, acacia en gedroogd fruit. De wijn geeft in de mond een levendige frisheid, is rijk van smaak, complex, mooi evenwichtig en blijft lang in de mond hangen.

De Pinot Grigio druiven groeien in de Capriva wijngaarden, gelegen in de Collio DOC. De geschiedenis en traditie lopen door elkaar in dit buitengewone terroir van Collio met zijn bijzonder elegante wijnen. Het totaal oppervlak van de wijngaarden in dit gebied is 18 ha. De wijngaarden liggen in heuvelachtig terrein met marmerachtig gesteente vanuit het Eoceen tijdperk.

De druiven worden eind augustus met de hand geplukt. Na de pluk en zorgvuldige selectie op kwaliteit van de druiven worden deze zacht geperst. De vergisting vindt plaats voor een periode van 10 tot 12 dagen in grote stalen vaten, bij een gecontroleerde temperatuur van 16°C. De verdere rijping van de wijn geschiedt voor een periode van 8 maanden in grote stalen vaten, waarna zij wordt gebotteld. Op de fles verfijnt de wijn verder voor minimaal 5 maanden in de kelders van het domein.
Jahrgang2020
LandItalien
Hersteller/ImporteurVF
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt13 %
ArtikelnummerE103314

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?