2015 | Italien | Piemont, Barolo

Sordo Barolo Monvigliero 2015

Speichern
Uitmuntend Gambero Rosso, Cru Barolo, Suckling 93/100 punten(2013), uitstekend van structuur, complex, mooie zuren, en zachte tannines in de lange afdronk. Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Geschmack
    Komplex & Kräftig
  • Rebsorte
    Nebbiolo
  • Herkunft
    Italien, Piemont, Barolo
39,75 53.00 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

Cru Barolo uit Verduno - Uitmuntend Gambero Rosso, James Suckling 93/100 punten
Licht robijnrood, met een uitbundig boeket, vers klein fruit, met lichte tonen van herfstblad en hooiberg. In de mond uitstekend van structuur, complex, mooie zuren, en zachte tannines in de lange afdronk.De wijngaard is is gelegen nabij Verduno en is aangeplant in het midden van de jaren ‘70 van de vorige eeuw. De ligging is Zuid / Zuid-Oost op een hoogte tussen de 280 en 320 meter. De grondsoort is droge, losse grond met veel mergel.De druiven worden in oktober met de hand geplukt. Na een zachte persing ondergaan zij het vergistingsproces in grote stalen vaten voor een periode van 4 tot 7 weken. De malolactische vergisting geschiedt bij een gecontroleerde temperatur van 20 °C, voor een periode van 2 tot 4 maanden. De wijn rijpt voor 24 maanden in traditionele grote Sloveens eiken vaten. Vervolgens verdere ontwikkeling voor een periode van 4 tot 6 maanden in grote stalen vaten, waarna de wijn wordt gebotteld.
James Suckling: 93/100Bright strawberry, fresh-herb and leafy notes and a hint of wood in the background. The palate is very pure and succulent with acidity leading it along. A fine, chalky edge to the finish. Another classically styled Barolo from Sordo with good aging potential. Try from 2023.


Jahrgang2015
LandItalien
AnbaugebietBarolo, Piemont
RebsorteNebbiolo
WeinstilKomplex & Kräftig
Hersteller/ImporteurVF
Farbe/ArtRotwein
KlassifikationDOCG Barolo
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt14 %
EAN8026237711016
ArtikelnummerBAR-1010-R04310

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?