2016 | Italien | Piemont, Barolo

Sordo Barolo Rocche di Castiglione 2016

Speichern
Deze Barolo heeft een prachtige complexiteit, gelaagdheid, fluweelzacht, heerlijk rood fruit en een zeer lang aanhoudende, licht kruidige, afdronk met mooie zachte tannines. Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Geschmack
    Komplex & Kräftig
  • Rebsorte
    Nebbiolo
  • Herkunft
    Italien, Piemont, Barolo
41,75 55.67 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

Barolo DOCG Castiglione Falletto - 90/100 Parker - Jancis Robinson 17++/20
Deze prachtige Barolo heeft een rijk boeket van bessengelei, zwarte kersen, blauwe bessen, bloemen, zoethout en tabak. In de mond heeft de wijn een prachtige complexiteit, fluweelzacht rood fruit en een lange afdronk met zachte tannines. De Rocche di Castiglione wijngaard is gelegen in het hart van de Barolo DOCG, met een losse bodem met veel kalkgesteente en harde lagen witgrijze en blauwachtige mergel. De druiven worden met de hand geplukt en vergist in grote stalen vaten, waarna de wijn rijpt in grote houten vaten van Sloveens eiken.
Jancis Robinson geeft de wijn 17++/20 punten en beschrijft de smaak als rijp en hartig met sappig rood fruit en stevige tannines. Robert Parker geeft de wijn 90/100 punten en beschrijft de aroma's van gedroogd vlees, kruiden en leer, met donker fruit van pruimen en bramen en tonen van balsem en zoethout. De wijn heeft een groot verouderingspotentieel en wordt minimaal 6 maanden verfijnd in de kelders van het domein.
Jahrgang2016
LandItalien
AnbaugebietBarolo, Piemont
RebsorteNebbiolo
WeinstilKomplex & Kräftig
Hersteller/ImporteurVF
Farbe/ArtRotwein
KlassifikationDOCG Barolo
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt14,50 % Vol.
EAN8026237022013
ArtikelnummerBAR-1010-R04315-16

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?