Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?

Leider können wir keine passenden Produkte zu ihrer Auswahl finden.

Alle Ribera del Duero wijn

Ribera del Duero: Ontdek de intense schoonheid van Spaanse topwijnen

Ribera del Duero is een prestigieuze wijnregio in Spanje, gelegen langs de rivier de Duero in het noordelijke deel van het land. Op onze overzichtspagina over Ribera del Duero nodigen we u uit om de intense schoonheid van deze Spaanse topwijnen te ontdekken.

De gebieden van Ribera del Duero wijnproductie

Ribera del Duero is een regio die bekend staat om zijn uitstekende wijnproductie. Het is gelegen in de provincies Burgos, Segovia, Soria en Valladolid. Het klimaat en de bodemsamenstelling van deze regio creëren optimale omstandigheden voor de teelt van de Tempranillo-druif, ook wel bekend als Tinta del País of Tinto Fino. De wijngaarden liggen op hoogtes variërend van 700 tot 1.000 meter, wat zorgt voor grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht en bijdraagt aan de complexiteit van de wijnen.

Kwaliteit en karakter van Ribera del Duero wijnen

Ribera del Duero wijnen staan bekend om hun intensiteit, diepte en kracht. De rode wijnen worden voornamelijk geproduceerd van de Tempranillo-druif, die hier een uniek karakter ontwikkelt. Ze vertonen een diepe kleur, een rijke structuur, volle body en complexe aroma's van rijp rood fruit, kruiden en eikenhout. Deze wijnen hebben een uitstekend rijpingspotentieel en kunnen zich met de tijd prachtig ontwikkelen.

Ribera del Duero wijnclassificatie

Ribera del Duero wijnen worden geclassificeerd op basis van hun rijpingsperiode. De classificaties omvatten Joven, Crianza, Reserva en Gran Reserva. Joven wijnen zijn jonge, fruitige wijnen die kort worden gerijpt. Crianza wijnen hebben een minimale rijping van twee jaar, waarvan ten minste één jaar in eikenhouten vaten. Reserva wijnen ondergaan een langere rijping van minimaal drie jaar, waarvan ten minste één jaar in eikenhouten vaten. Gran Reserva wijnen hebben de langste rijpingsperiode, met minimaal vijf jaar rijping, waarvan ten minste twee jaar in eikenhouten vaten.

Ervaar de indrukwekkende kwaliteit en expressie van Ribera del Duero wijnen. Of u nu geniet van een jonge en levendige Joven of een complexe en elegante Gran Reserva, deze wijnen zullen uw zintuigen verrassen en u meenemen op een onvergetelijke smaakreis.

Filter
Zurück zum Anfang