2019 | Italien

Tenuta di Ghizzano Il Ghizzano Bianco 2019

Speichern
92/100 punten. heerlijk fris wit fruit, mooi in balans, lang aanhoudende intense afdronk. 50% Vermentino, 30% Trebbiano, 20% Malvasia Bianca. Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Herkunft
    Italien
19,50 26.00 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Nur noch 21 verfügbar
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

Il Ghizzano Bianco - Toscano Bianco - 92/100 punten Suckling
* Blend van 50% Vermentino, 30% Trebbiano, 20% Malvasia Bianca;
* Authentiek familiebedrijf, gelegen in het Toscaanse achterland (nabij Volterra), sedert 1395;
* Jaar op Jaar hoogste waarderingen door befaamde wijnjournalisten zoals: o.a. James Suckling en Jancis Robinson.

Strogele wijn, met in de neus heerlijke intense geuren van acacia, ananas, peer, gele perzik en witte peper. In de mond heerlijk fris wit fruit, mooi in balans, en een heerlijke lang aanhoudende intense afdronk.
De wijn is een blend van 50% Vermentino, 30% Trebbiano, 20% Malvasia Bianca. De wijngaarden liggen in de heuvels, even ten noorden in het Toscaanse land achter Pisa, op de hoogte van rond de 200 meter. De wijngaarden zijn gepositioneerd op de zuidelijke helling en is aangeplant met een plantdichtheid van 6.000 stokken per ha.Het oogsten van de druiven geschiedt eind augustus, begin september, volledig handmatig. Na een zorgvuldige selectie van de druiven worden zij zacht traditioneel, met de voeten, geperst, hierna ondergaan zij het vergistingsproces met natuurlijke gisten in stalen vaten en gedeeltelijk met de schillen voor een periode van 24 uur.
Hierna verfijnt de wijn nog voor enkele maanden in stalen vaten, waarna de wijn wordt gebotteld. Op de fles ontwikkelt de wijn zich nog verder 3 maanden in de kelders van het domein.
James Suckling: 92/100 punten
An attractive white with sliced-apple, peach and dried-pear aromas and flavors. Full-bodied with phenolic tension and plenty of flavors. Verges on a skin-contact wine. Dry finish. From biodynamically grown grapes. Drink now

Jahrgang2019
LandItalien
Hersteller/ImporteurVF
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt13,50 % Vol.
ArtikelnummerTOS-1010-W04709-19

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?