2016 | Italien

Tenuta Sette Ponti Crognolo Toscana 2016

Speichern
Uitmuntende Toscaan, 95/100 punten, 100% Sangiovese, vol, elegant, zacht, in balans, sappig, rood rijp fruit, bosvruchten, bramen, zachte tannines en een lange afdronk. Weitere Informationen
  • Herkunft
    Italien
28,95(*) 38.60 pro Liter
/ Price per bottle
Nicht lieferbar
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

Crognolo - 95/100 punten James Suckling
Intense, dieprobijnrode kleur. In de neus intense geuren van zwarte bessen, rijpe kersen, viooltjes, kruiden, vanille en leer. In de mond is de wijn vol, elegant, zacht, mooi in balans, sappig, heerlijk rood rijp fruit, bosvruchten, bramen, zachte tannines en een zeer lang aanhoudende afdronk.

De wijn is gemaakt van 100% Sangiovese druiven, de beste selectie komend van de wijngaarden gelegen op sterk drainerende grond, vol kiezelsteen en rijk aan mergel, die voor een grote structuur en mineraliteit in de wijn zorgt en de wijn een lange levensduur geeft.

De wijngaarden zijn gelegen, op een hoogte van rond de 250 meter, in de omgeving van het Toscaanse stadje Arezzo. De grond is zeer kalkrijk en kenmerken zich door vele stenen in de grond. De ligging is op de zuidhelling. De stokken zijn begin van deze eeuw aangeplant. In de wijngaard worden geen chemicaliën gebruikt. De stokken zijn begin van deze eeuw aangeplant, met een plantdichteid van rond de 4.000 planten per ha. De wijngaarden, worden met uiterste zorg en deskundigheid bewerkt.

In de wijngaard wordt volledig met de hand gewerkt. Het meerdere malen per jaar snoeien van de stokken, maar ook het oogsten van de druiven geschiedt volledig met de hand, op basis van een zorgvuldige selectie van alleen de allerbeste druiven. Na de pluk worden de druiven in kleine kratten, maximaal 15 kg druiven, naar de wijngaard gebracht. Hier worden de druiven op de sorteertafels nogmaals op kwaliteit geselecteerd. Hierna worden de druiven zacht geperst en ondergaan zij het vergistingsproces voor een een periode van 20 dagen bij een gecontroleerde temperatuur.

De verdere rijping van de wijn geschiedt in Frans eiken barriques voor een periode van 14 maanden. Hierna wordt de wijn gebotteld. De wijn ontwikkelt zich dan verder vor een periode van 6 maanden op de fles in de kelders van het domein.

Crognolo wijn/spijs tip van de wijnmaker, een perfecte combinatie met, wild, lamsvlees en kaas.
De wijnen van Sette Ponti worden door over de hele wereld gewaardeerd en produceren unieke wijnen in elegantie, structuur, structuur, rijping en body. Een van de elementen om tot deze schitterende wijnen te komen is de unieke ligging van de wijngaarden op hun ligging, oriëntatie, breedte- en lengtegraad en last but not least zijn er de winden die langs de wijnstokken blazen en ze zo gezond houden.

De wijngaarden worden volledig duurzaam bewerkt en beheerd. Zij zijn het resultaat van het werk van deskundigen op het gebied van landbouw en agronomie met als doel het creëren van uitstekende wijnen, uitgaande van de agronomische verzorging van de wijnstokken. Kwaliteit, die vanaf het allereerste begin wordt gecontroleerd, zowel in de vegetatieve als in de productieve cyclus; van het snoeien, de nieuwe scheuten, de bloeiwijze tot de oriëntatie van de takken voor de groei van de druiven, hun rijping tot het uitdunnen van de trossen, tot de druivenoogst en de selectie van de druiven. Dit alles rekening houdend met de juiste fenolische en aromatische rijping, op zo'n manier dat er een perfecte balans ontstaat tussen zuurgraad en suikers, maar ook tussen tannines en aroma.

In de kelder worden de druiven wijn. "De wijnen van Sette Ponti worden geboren worden in de rijen wijnstokken", legt Antonio Moretti Cuseri uit, "wij zorgen voor onze gronden en onze druiven. Als ze in de kelder aankomen, volgen ze hun natuurlijke transformatie tot wijn en de natuurlijke veroudering ervan. Wij doen niets anders dan het natuurlijke gistingsproces helpen, zonder enige bemoeienis van ons. Dit is het resultaat van hoe goed ons werk is uitgevoerd in de wijngaard en hoe ongewoon hoog de kwaliteit van onze druiven is. De tijd doet de rest: de tijd, de magie van de kelder, het halve licht en de antieke parfums.

Door dit eeuwenoude ritme te respecteren, bereiken we meesterwerken die wereldwijd gewaardeerd worden".

James Suckling: 95/100 punten
Aromas of rosewood, cherries and blueberries follow through to a full body, tight and focused tannins and a long and flavorful finish. This is linear and bright. The tannins are wonderfully polished and poised. Hard not to drink now, but it will improve beautifully in the bottle. A blend of mostly sangiovese with a touch of merlot. Drink or hold.
Jahrgang2016
LandItalien
Hersteller/ImporteurVF
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt14 %
EAN8033011200628
ArtikelnummerBOL-1010-R10905

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?