Weingut Schmelz

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?

Weingut Schmelz uit de Wachau: steile terrassen, edele rassen, monumentale wijnen! De Wachau is sinds 2000 een UNESCO werelderfgoedgebied en heeft een natuurlijke omgeving van ongekende schoonheid, dat gelegen is in het Donaudal op een goed uur rijden ten westen van Wenen. Tussen de stadjes Melk en Krems liggen 1350 hectare wijngaard op ongelooflijk steile terrassen aan de oevers van de hier sterk slingerende Donaurivier. De beste wijngaarden in dit gebied brengen Grüner Veltliners en Rieslings voort die tot de top van de wereld behoren, met een bewaarpotentieel van meerdere decennia.

Vinea Wachau

De Vinea Wachau is een club van prestigieuze huizen die de wijnen uit het gebied classificeert in drie stijlen: Steinfeder voor de allerlichtste wijnen (tot 11½ procent alcohol), Federspiel (11½-12½ procent) en Smaragd voor de topwijnen, die men vaak laat oogst maar wel droog vinifieert en die daardoor stevig van body en concentratie zijn.

Familiefoto Schmelz
Familiefoto SchmelzFamiliefoto Schmelz

Weingut Schmelz

In het kleine dorpje Joching treffen we het pittoreske Weingut Schmelz aan. Dit is een echt familiebedrijf met vader en moeder Johann en Monica aan het roer en de beide zonen Thomas en Florian in wijngaard en kelder. Schmelz heeft 15 hectare wijngaard in de Wachau tussen Wösendorf en Unterloiben, op één lang aaneengeregen stuk. De bodem is gevarieerd, van de beste löss (waar uiteraard Grüner Veltliner op staat) tot de zanderige ‘urgestein’, waar Riesling het zeer naar zijn zin heeft. Twee derde van de productie is Grüner Veltliner, de rest Riesling aangevuld met wat Gelber Muskateller, Pinot Blanc en Sauvignon Blanc.

De wijnen van de familie Schmelz zijn door talloze tijdschriften en competities onderscheiden en in 2005 werd Johann Schmelz zelfs tot ‘Winzer des Jahres’ uitgeroepen door het toonaangevende tijdschrift Falstaff. De wijnen van Schmelz behoren tot de absolute top van Oostenrijk en kenmerken zich door een geheel eigen minerale stijl en een ongekend bewaarpotentieel.

Wij zijn zeer verheugd om de Federspiel- en Smaragdwijnen van Schmelz in Nederland te mogen voeren.

Col wijnmkers weingut schmelzCol wijnmkers weingut schmelz