Weingut Wellanschitz

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?

Zo min mogelijk ingrijpen, zo laat de aanpak van Wellanschitz zich samenvatten: laat de druif en het terroir het verhaal vertellen. Wellanschitz is gevestigd in het pittoreske dorpje Neckenmarkt in Mittelburgenland, ook wel Blaufränkischland genoemd, bij de grens met Hongarije.

De veelzijdigheid van Wellanschitz

Het bedrijf bestaat al vijf generaties. De broers George en Stefan zorgen voor de vinificatie van de wijnen en Stefans echtegnote is verantwoordelijk voor de verkoop, proeverijen en promotie.
Een grote diversiteit aan wijngaarden maakt de range van wijnen van Weingut Wellanschitz veelzijdig. De verschillende hellingen waarop hun wijngaarden zich bevinden, beschikken alle over een andere bodemsamenstelling.

364x243 wijnmakers weingut wellanschitz
364x243 wijnmakers weingut wellanschitz364x243 wijnmakers weingut wellanschitz
364x243 wijnmakers weingut wellanschitz364x243 wijnmakers weingut wellanschitz

Klassieke Oostenrijkse druif

Blaufränkisch staat centraal. Dit is het meest klassieke, inheemse ras van Oostenrijk en brengt zonder twijfel de beste Oostenrijkse rode wijnen voort. Daarnaast staat er in beperkte mate ook zweigelt, cabernet sauvignon, merlot, weissburgunder en syrah aangeplant.

Wellanschitz Zweigelt Blaufrankisch april 2020Wellanschitz Zweigelt Blaufrankisch april 2020

Topwijnen volgens Falstaff

In de wijnkelder gebruikt men van de beste eikenhouten vaten uit Oostenrijk en Frankrijk, van verschillende groottes. Door de diversiteit aan druiven van verschillende terroirs wordt iedere wijn anders behandeld. Zo vindt de vinificatie van de Klassische Blaufrankisch plaats in roestvrijstalen tanks en die van het Altes Weingebirge in grote Oostenrijkse houten vaten van 5000 liter. De topwijnen worden gevinifieerd op nieuwe barriques. De kwaliteit van de wijnen van Wellanschitz is niet onopgemerkt gebleven. Het toonaangevende magazine Falstaff dat onder leiding van Peter Moser, een van de beste proevers van Oostenrijk, jaarlijks de beste Oostenrijkse wijnen proeft en beoordeelt, geeft de wijnen van Wellanschitz zeer hoge beoordelingen.

770x300 wijnmakers weingut wellanschintz770x300 wijnmakers weingut wellanschintz