Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?

Christian Griffioen

Filter 2 Ergebnisse

2 Artikel

Ergebnisse pro Seite
Aufsteigend sortieren
  • Ronan By Clinet 2016 Bordeaux
  • Ronan By Clinet 2016 Bordeaux
  • + 2
  Ronan By Clinet 2016 Bordeaux | Colaris
  0,75L - Frankreich - Bordeaux

  Ein äußerst interessanter value for money Bordeaux am rechten Ufer, der im renommierten Château Clinet in Pomerol nach der gleichen Philosophie wie der Grand Vin hergestellt wird. Das Erntejahr 2016 ist ein Spitzenjahr für Bordeaux und dieser Jahrgang ist somit der perfekte Nachfolger des erfolgreichen 2015.

  Onno Kleyn (Weinautor De Volkskrant): „Ein entzückender, moderner Bordeaux im Pomerol-Stil“. Preis/Qualität: 9 (die vollständige Bewertung und weitere Bewertungen finden Sie unter der Registerkarte Rezensionen).

  12,50 16.67 pro Liter
  • Pepa Porter Godello 2020 Blanco DO Monterrei
  Pepa Porter Godello 2020 Blanco DO Monterrei | Colaris
  Nicht lieferbar
  0,75L - Spanien - Galicië

  100% Godello aus der kleinen, aber feinen Region Monterrei in Nordspanien. Frisch, energisch und raffiniert: genau wie ein moderner Godello sein sollte!

  Aufgenommen in die Liste der 60 besten Weine des Jahres 2021 von Nicolaas Klei in Elsevier

  12,50 16.67 pro Liter

2 Artikel

Ergebnisse pro Seite
Aufsteigend sortieren

Christian Griffioen

Wijnspecialist én liefhebber

Wijnjaar 1980

Wijn is mij met de paplepel ingoten. Nou ja, niet letterlijk gelukkig, maar het scheelt niet veel. Ik kom uit een echt wijnnest. Mijn grootouders hadden een delicatessenwinkel en wijnkoperij in Bussum. Al in mijn vroegste jeugd hielp ik mijn opa in de winkel. Mijn ouders namen die winkel later over.

We gingen met de familie op talloze vakanties naar Frankrijk en hierbij waren bezoeken aan bekende wijnregio’s en ontelbare chateaux natuurlijk onvermijdelijk. Na het bereiken van de legale leeftijd om te drinken ging ik op ontdekkingstocht in de wijn. Door te proeven en te drinken, maar met de nadruk op het ontdekken van wijn. Ik koos er definitief voor om van wijn mijn vak te maken na een stage tijdens de oogst van 2000 in het prachtige wijnland Chili bij de wijnhuizen Viña Errazuriz en Seña.

Na mijn stage heb ik bijna 10 jaar als inkoper gewerkt bij mooie wijnhuizen zoals Antinori, Boschendal, Vergelegen, Clos Apalta en Olivier Leflaive. De laatste tijd heb ik mij toegelegd op de online verkoop van wijn. Ik ben dus helemaal op mijn plek bij Colaris!

Mijn voorkeuren zijn uiteenlopend, maar ik vind de ‘fraîcheur’ (frisheid en doordrinkbaarheid) van een wijn het allerbelangrijkst. Een wijn slaagt bij mij pas echt als ik er nog een glas van wil drinken. En dan het liefst in het uitstekende gezelschap van mijn vrouw of vrienden.

filters
Zurück zum Anfang